• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Da li je Luka Jović mogao više? Možda, ali odigrao je tri i po utakmice...

Autor mondo.rs

Nova zemlja, nova liga, novi trener, novi saigrači, novi grad, novi jezik, novi stil života... Neko bi rekao premalo, neko očekivano, neko zadovoljavajuće.

Luka Jović postigao je jedan pogodak na 11 nastupa za Real Madrid od kada je u julu postao najskuplje plaćeni srpski fudbaler svih vremena i boje Ajntrahta poslije dvije sezone u Njemačkoj zamijenio belim dresom slavnog kluba.

Nova zemlja, nova liga, novi trener, novi saigrači, novi grad, novi jezik, novi stil života... Neko bi rekao premalo, neko očekivano, neko zadovoljavajuće.

Možda će vas zanimati

Međutim, u tih 11 nastupa, 21-godišnji centarfor plaćen 60 miliona evra proveo je samo 319 minuta na terenu, a to znači samo tri i po fudbalske utakmice.

Svih 90 minuta odigrao je jednom, u preostala dva navrata kada ga je trener Zinedin Zidan uvrstio u prvu postavu igrao je 68 i 66 minuta, a ostalo su bili ulasci sa klupe u trajanju od 9, 22, 7, 2, 20 i 7 minuta.

Nakon što nije otputovao na gostovanje Eibar zbog povrede, u prethodne dve utakmice sa Real Sosijedadom (3:1) i Alavesom (1:2) nije ni ulazio. U međuvremenu, kao što to obično biva kada ste novajlija u Real Madridu, ponovo je pojačan njegov (mal)tretman u medijima, pa je moglo da se pročita i da će već na zimu biti poslan Milanu na pozajmicu.


Dok trenirajući pod Zidanovim vođstvom u Valdebebasu čeka novu šansu, a treba reći i da su rezultati Reala na startu sezone bili takvi da je i sam trener bio pred smjenom, pa mu nije bilo baš preterano do eksperimentisanja i isprobavanja novih igrača, Jović je u intervjuu za srpski magazin "Gloria" ponovio da osjeća podršku slavnog Francuza i da mu to mnogo znači.

"Rekao mi je da vjeruje u mene. Rekao mi je da je srećan što sam tu i da zna da sam uradio mnogo da bih došao u Real Madrid", izjavio je Jović u intervjuu objavljenom u posljednjem broju.

"To me čini srećnim, ali se nadam da ću dobiti još minuta na terenu u periodu koji dolazi".

Real Madrid dočekuje Espanjol u subotu od 13 časova, potom gostuje Brižu u Ligi šampiona u kojoj je Jović odigrao samo 28 minuta ove sezone, posle čega ekipu čekaju dva velika iskušenja - vezana gostovanja Valensiji na "Mestalji" i Barseloni na "Kamp nou" stadionu.

"Nijedan mladi igrač nije lako došao ovdje, a još je teže zaigrati i igrati konstantno. Ali imam samopouzdanja, vjerujem u sebe i svoje kvalitete. Vremenom ću imati više vremena na terenu", smiren je i staložen momak, kojeg je Real ljetos platio 60 miliona evra Ajntrahtu.

Prošle sezone, Jović je proveo na terenu 3.302 minuta, postigao 27 pogodaka uz sedam asistencija na 48 nastupa i stigao do polufinala Lige Evrope sa frankfurtskim "orlovima". Ove je zamjena nezamjenljivom Karimu Benzemi i čeka šansu sa klupe zajedno sa Vinisijusom Žuniorom, Rodrigom i brojnim drugim zvijezdama ekipe.

Jović nema dilemu oko toga šta mu je raditi u međuvremenu…

"Naporan rad", rekao je i dodao:

"Dobro, potrebno je i malo sreće. Prvo je važno da ste predan radnik, da vjerujete u sebe i da pokažete poštovanje prema treneru i saigračima", prokomentarisao je.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC