• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Gradonačelnik Rijeke prijavio Torcidu policiji!

Autor mondo.ba

Ne smiruju se strasti poslije “Jadranskog derbija” na Poljudu u kojem su Riječani slavili 4:0, ali i trpili uvrede navijača na stadionu i van njega.

Rijeka je sa velikih 4:0 deklasirala Hajduk, a osim igrača splitkih “bilih” podbacili sui navijači koji su tokom čitavog meča vodili svoj “rat” sa državom i gostima iz Rijeke.

Derbi na Poljudu protekao je u znaku borbe “Torcide” protiv najavljenog zakona o navijačima, sa brojnim transparentima na tu temu, ali nije izostalo ni uobičajeno vrijeđanje Riječana.

Možda će vas zanimati

Počelo je na ulicama Splita gdje je Torcida ponovo pjevala uvredljivu pjesmu “Šugava Rijeko, puna si Srba…” a nastavljeno na tribinama.

Na sve ovo reagovao je gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel koji se obratio saopštenjem i naveo da je navijače Hajduka prijavio policiji zbog vrijeđanja.

“Kao gradonačelnik Rijeke i kao Riječanin moram reagirati na Torcidino nacionalističko vrijeđanje Rijeke u Splitu 1. prosinca 2019., na dan derbija između NK Rijeke i NK Hajduka. Na splitskim su ulicama vrijeđali moj grad i građane moga grada. Ne želim šutke prijeći preko toga. Rijeci su vikali da je šugavi grad, a Riječane prozivali po nacionalnoj osnovi.

Ne dozvoljavam da nas se vrijeđa po bilo kojoj osnovi. Ne dozvoljavam da se govor mržnje upućuje prema bilo kojem pripadniku bilo koje nacionalne manjine koja čini sastavni dio Rijeke. I smatram da trebamo prestati s pomirljivim objašnjenjima kako je riječ o grupici izgrednika, kako je to izolirani incident kojeg treba promatrati kao dio kolorita nogometnih navijačkih skupina.

Dosta je takvih objašnjenja koja samo daju legitimitet nacionalizmu, nekim novim svastikama po stadionima i zazivaju ponovno prebrojavanje krvnih zrnaca. Rijeka je multinacionalan grad i ponosni smo na to”, naveo je Obersnel .

On je istakao da su Riječani ponosni na bogatstvo različitosti u kojoj žive zajedno, koju dišu zajedno, u kojoj dijele i dobro i manje dobro, u kojoj uče jedni od drugih, rastu zajedno i stvaraju zajedno nove vrijednosti.

“Mi smo Riječani, ne brojimo krvna zrnca, ne vrednujemo nacionalnost ispred ljudskosti, već upravo suprotno. I ponosni smo na to. Žao mi je onih koji to ne mogu ili ne žele razumjeti. No, na uvrede nećemo šutjeti. Šutnja je ovu zemlju dovela do toga da je očito normalno u Splitu razbiti automobil s riječkim registarskim oznakama, da je normalno riječkoj djeci u Splitu osigurati policijsku pratnju ako je Torcida na ulicama, da je normalno u Splitu reći Riječanima kako nas treba na vrbe”, istakao je Obersnel u saopštenju dostavljenom medijima.

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Pu

Svaka cast.Da su svi takvi,nebi bilo svađa,ni napada.

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC