• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nisu zbog njega promijenili grb, ali su poručili: NIJE NA PRODAJU!

Autor mondo.ba

Everton poboljšao ugovor svojoj najvećoj zvijezdi, Rišarlisonu. Navijači se šalili zbog grba, uskoro im se možda želja i ostvari.

Otkako je stigao prošlog ljeta na Gudison park brazilski fudbaler definitivno je prvo ime Evertona.

Sa 13 golova, koliko je postigao i Gilfi Sigurdson, prošle sezone počeo je da isplaćuje 40 miliona funti koliko ga je Everton platio Votfordu.

Sjajne igre u Premijer ligi pomogle su mu da se izbori za mjesto i u reprezentaciji Brazila pa je već upisao 19 nastupa za „selesao“ i postigao šest golova.

Ove sezone Evertonu ide lošije, ali je Rišarlison sa četiri gola ponovo najbolji strela "karamela“ pa je za pojedine navijač on sinonim za Everton.

Uprava kluba svjesna je kakav biser ima i to mu je stavila do znanja, a u isto vrijeme poručila velikim evropskim klubovima da on nije za prodaju.

Everton, naravno nije promijenio grb, ali je produžio ugovor sa Rišarlisonom do 2024. godine.

Brazilac je imao važeći ugovor do 2023. godine prema kojem je zarađivao 90.000 funti sedmično, ali je sada dobio novi, poboljšani ugovor na pet godina.

“Namjeravam dugo biti ovdje. Ovo je klub koji mi je pružio priliku da pokažem fudbalsko znanje. Ovdje sam se uspio izboriti za status reprezentativca Brazila i postigao sam mnogo golova u Premijer ligi. Klub mi vjeruje, kao i ja njemu. Navijači se sjajno odnose prema meni i trudim se da im vratim koliko god je moguće na terenu. Namjeravam da i dalje nosim ovaj dres sa poštovanjem i da činim navijače srećnim“, rekao je Rišarlison nakon potpisa novog ugovora, čija vrijednost nije saopštena.

Dok je obezbijedio ostanak svoje najveće zvijezde na terenu, uskoro bi trebalo da bude promjena pored terena, tačnije na klupi Evertona. Britanski mediji objavili su da je srijeda "Dan D“ za trenera Marka Silvu i da će mu ukoliko izgubi od Liverpula biti uručen otkaz.

Everton bi uskoro ipak mogao da ima ime fudbalera na svom grbu.

Naime, engleski mediji prenijeli su pozivajući se na portugalski list "O Bola" da je Everton dogovorio dolazak Evertona Soareša iz brazilskog Gremija.

Najbolji strijelac ljetošnjeg Kopa Amerike, prema tvrdnjama novinara "O Bole“, već je dogovorio lične uslove sa Evertonom i platu od 4,5 miliona godišnje.

Sada se čeka „samo“ zvanična ponuda Gremiju koja bi trebala da iznosi oko 35 miliona evra.

Pojavila se i izjava njegovog agenta koji tvrdi da još ništa nije gotovo id a postoji interesovanje još nekoliko klubova, što bi opet mogao biti pritisak na engleskog premijerligaša da poveća ponudu ili da požuri s njom.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC