• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Krunić: Strepili smo, ali najvažnija je pobjeda za kraj

Autor mondo.ba

"Dobro je da smo polusezonu završili na najljepši mogući način i idemo na zasluženi odmor“, rekao je trener Borca poslije pobjede nad Slobodom 2:1.

 Branislav Krunić poslije Borac - Sloboda 2-1 Strepili smo, najvažnija pobjeda za kraj Izvor: MONDO/Dragan Šutvić

Banjalučki Borac zaokružio je uspješnu polusezonu pobjedom 2:1 kojom je prišao vodećem Sarajevu na samo bod zaostatka.

Crveno-plavi su do trijumfa kojim su se bodovno izjednačili sa drugoplasiranim Željezničarem sa 35 osvojenih bodova, stigli golovima Saše Kajkuta.

Možda će vas zanimati

Nakon vođstva Borca 2:0, Sloboda je petnaestak minuta prije kraja smanjila na 2:1, ali je ekipa Branislava Krunića sačuvala tri boda do kraja.

"Niko nije očekivao laganu utakmicu i ona nije bil lagana. Utakmica se otvorila kako treba, dali smo rani pogodak i onda je bila nervozna igra, bez mnogo prilika. Isto tako i drugo poluvrijeme smo počeli dobro i kada su svi mislili da ćemo lako privesti utakmicu kraju nije bilo tako. Protivnik je uspio da se vrati i do kraja smo na neki način strepili. Ne mogu reći da nije zaslužena pobjeda, odigrali smo dobru utakmicu, a s druge strane Sloboda je pokazala da se bori za bodove i otežala nam je situaciju“, rekao je trener Branislav krunić i dodao:

"Dobro je da smo polusezonu završili na najljepši mogući način i idemo na zasluženi odmor. Kolegi Bošnjakoviću i Slobodi želim lijep i zaslužen odmor i da se dobro pripreme za nastavak sezone“.

Izvor: MONDO/Dragan Šutvić

Trener Slobode Milenko Bošnjaković uprkos porazu ne zamjera svojim igračima.

"Mi smo došli bez ijednog napadača i bez ijednog beka. Pokušali smo da iznenadimo Borac sa formacijom 3-5-2,  praktično sa dva visoko postavljena krilna napadača. Međutim, Borac nas je pritiskao to prvo poluvrijeme. Nametnuo je svoju igru, odigrao odlično prvo poluvrijeme i zbio nas dole da se moramo braniti. Psihološki momenat za Borac bila je promjena naše formacije na 4-2-3-1 i preuzeli smo inicijativu, tada je već u psihi igrača Borca bilo da je utakmica već završena i došli smo u šanse. Izvukli smo maksimum, momci su sve odradili što sam tražio, žao mi je što to nije krunisano jednim bodom, ali igrali smo protiv vrlo kvalitetne ekipe Borca. Oni su tu gdje jesu, zasluženo. Oni slave mi tugujemo, mi se idemo pripremati za grčevitu borbu koja nam predstoji“, rekao je Bošnjaković.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC