• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Arhivirana i Slavija, Borac m:tel trijumfalno kroz Istočno Sarajevo

Autor mondo.ba

Banjalučani na teškom gostovanju zabilježili 11. prvenstvenu pobjedu. Bojan Ljubišić ponovo briljirao, meč završio sa 15 odbrana.

 RK Slavija - RK Borac m:tel 26:27 Premijer liga BiH 13. kolo Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Najavljivali su u redovima Borca m:tel težak meč sa uvijek neugodnom Slavijom u Istočnom Sarajevu, i bili su u pravu.

Domaći rukometaši pružili su kvalitetnu partiju, parirali favorizovanom protivniku većim dijelom susreta, ali su izabranici Mirka Mikića u finišu meča "dodali gas" i potpuno zasluženo ostvarili 11. prvenstveni trijumf, te tako i nakon 13. kola dijele lidersku poziciju sa Gračanicom, koja je juče savladala Slogu iz Doboja 26:23.

SLAVIJA - BORAC M:TEL 26:27 (10:11)

Možda će vas zanimati

Poslije minimalne prednosti domaćih, u šestom minutu Borac m:tel stigao je do prvog vođstva, da bi u 10. minutu stigao do "plus dva", 3:5.

Izuzetno raspoložen u redovima domaćih bio je čuvar mreže Močevića, koji je sakupio čak sedam odbrana u prvih 11 minuta. Nisu zatim Banjalučani uspjeli da iskoriste igrača više, nakon čega je Adis Hrbat sa dva brza gola vratio stvario na početak (5:5). Vrlo brzo tim iz Istočnog Sarajeva došao je do potpunog preokreta, mini-serijom 4:0, a onda i prvi put do dva gola prednosti u 15. minutu.

Do poluvremena se igralo gol za gol, ali ipak Banjalučani su na odmor otišli s golom prednosti (10:11). Močević je držao Slaviju u igri sa devet odbrana, od čega tri sedmerca, dok su rukometaši iz Istočnog Sarajeva u prvih 30 minuta čak pet puta tresli okvir gola (tri prečke i dvije stative).

Borac je početkom nastavka poveo 14:11, ali se "sokolovi" nisu predavali, pogađali su i sa igračem manje, te ponovo stigli do egala, 18:18.

Ipak, tim Mirka Mikića odigrao je kvalitetnije u finišu. Iskustvo je bilo presudno, a ponovo je briljirao Bojan Ljubišić, koji je na kraju susret završio sa 15 odbrana.

Domaći su na sve načine pokušavali da stignu rivala. Borac m:tel vodio je tri razlike, Slavija je prišla na samo gol zaostatka, ali vremena za potpuni povratak nije bilo. Završilo je 26:27.

Milan Dakić i Bojan Rađenović sa po šest golova bili su najefikasniji u redovima banjalučkih "crveno-plavih", dok je Nemanja Vučićević postigao pogodak manje. Slaviju su predvodili Ivan Benić i Haris Bračković, koji su po sedam puta tresli mrežu Borca m:tel.

PREMIJER LIGA BiH - 13. KOLO:

Slavija - Borac m:tel 26:27

Odigrano u subotu:

Gračanica - Sloga (D) 26:23
Izviđač - Iskra 42:32
Maglaj - Sloboda 20:18
Sloga (GV/U) - Lokomotiva 33:27
Leotar - Bosna 28:26
Drina - Vogošća 31:28
Goražde - Konjuh 22:37

TABELA: Gračanica 33, Borac m:tel 33, Bosna 26, Lokomotiva 23, Izviđač 20, Sloga (GV/U) 20, Sloboda 19, Sloga (D) 19, Leotar 18, Slavija 17, Maglaj 16, Vogošća 16, Konjuh 14, Iskra 14, Goražde 9, Drina 3.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Pročitajte i ovo

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Vox

Ovo je danas ličilo na tihi bojkot

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC