• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Rađa: Imamo previše para, možemo pomoći Borcu, Branković: Hvala, ne treba

Autor mondo.ba

Ironija Vojislava Rađe po pitanju pomoći Vlade RS Rukometnom klubu Borac m:tel

 Vojislav Rađa Sloga Doboj Pomoći ćemo Borcu imamo previše para Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Rukometni klub Borac m:tel je zbog teške finansijske situacije, o kojoj je na konferenciji za novinare govorio i predsjednik kluba Saša Kondić, apelovao na institucije Republike Srpske da im pomognu kako bi se, prije svega, tekuća sezona privela kraju.

Na apel Banjalučana reagovalo je Ministarstvo porodice, omladine i sporta u Vladi Republike Srpske koje je na račun kluba iz Gospodske ulice uplatilo jednokratnu pomoć u iznosu od 20 000 KM.

Možda će vas zanimati

Nedugo kasnije, po ovom pitanju se – ironično – oglasio predsjednik Skupštine Rukometnog kluba Sloga iz Doboja Vojislav Rađa.

''Pozivam kolege iz Borca da nam se obrate sa molbom za pomoć, a vjerujem da su i ostali klubovi voljni da urade isto jer i oni, baš kao i mi, imaju viška sredstava dobijenih od javnih institucija'', rekao je Rađa za dnevni list ''Glas Srpske'', napomenuvši da će narednih 18 mjeseci dobojski premijerligaš domaće utakmice igrati u Osječanima s obzirom da je u toku gradnja nove dvorane u Doboju.

''Glas Srpske'' je podsjetio da je Sloga jednom zaista pomogla Banjalučanima i to 2004. godine, kada je ustupila polovinu od 250.000 maraka, koliko je dobila od tadašnjeg Telekoma Srpske. Situacija u Borcu bila je vrlo loša pa su se Dobojlije odrekle polovine novca da bi pomogle pri konsolidaciji "crveno-plavih".

''Bez obzira na sve ove troškove, sredstva koja smo dobili od institucija su tolika da 'nismo uspjeli' da ih potrošimo pa smo voljni da pomognemo drugima'', istakao je predsjednik Skupštine šampiona BiH iz 2012. godine.

Na ''ponudu'' je odgovorio direktor Banjalučana Vladimir Branković.

''Drago mi je da bilo koji klub ima dovoljno novca da ponudi pomoć drugom. Ipak, neće nam biti potrebna pomoć jer ćemo riješiti sve svoje probleme, nadam se do Nove godine. Igrači će se potruditi da ostanu gdje su sada i da u novu kalendarsku godinu uđemo još jači'', rekao je Branković.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Pročitajte i ovo

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Cirkus

Lud zbunjenog i tako prave cirkus otkad su se pojavili u rukometu

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC