• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Dobro je što su me igrači poslušali i nisu mislili na nerukometne stvari"

Autor mondo.ba

Trener Borca m:tel Mirko Mikić zadovoljan pristupom i igrom njegovih izabranika u meču protiv Sloge iz Gornjeg Vakufa/Uskoplja (32:24).

Rukometaši Borca m:tel sinoć su zabilježili 10. prvenstveni trijumf, te zadržali lidersku poziciju u Premijer ligi BiH i nakon 12. kola.

Banjalučani su pred domaćom publikom odigrali odličan meč protiv kvalitetne ekipe Sloge iz Gornjeg Vakufa/Uskoplja, slavili 32:24 (15:9), a osim početnog vođstva gostiju, sve je na ovom meču bilo u znaku "crveno-plavih".

Možda će vas zanimati

S obzirom na sva dešavanja u i oko kluba u proteklom periodu, trener Mirko Mikić može biti zadovoljan prikazanim.

"Mnogo sam pričao sa igračima i nastojao da sva ova dešavanja mimo rukometa ne utiču na njih. Pokazali su da su me poslušali", rekao je Mikić po završetku susreta.

Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Zadovoljan je kako je ekipa stajala na terenu.

"Odbrambeno smo odigrali odličan meč, u napadu je bilo nekih tehničkih grešaka, promašenih zicera, ali i termin je bio nespecifičan, pa smo se i oni i mi malo teže snašli. I sudije su pustile 'mušku' igru i tu smo se mi bolje snašli. Činjenica je da imamo veću rotaciju, svi su igrali, mijenjali smo mnogo i mislim da je to bila prevaga u ovom meču."

GORAN DANIČIĆ

"Najbitniji je bio pristup. Ušli smo u utakmicu veoma ozbiljno. Iako su oni poveli, nije nas to poremetilo. Napravili smo seriju 8:0 i mislim da tako treba da igramo svaku utakmicu. Kako se polusezona bliži kraju, forma raste i bitno nam je da dobijemo sve do kraja. Slijedi meč sa neugodnom ekipom Slavije, u specifičnoj dvorani oni će sigurno tražiti pobjedu, a na nama je da odigramo kao ranije, tako da vjerujem da na kraju možemo biti jesenji prvaci", poručio je Daničić, naglasivši da nerukometne stvari ne utiču puno na ekipu.

Umjesto u "Boriku", ovaj meč odigran je u "Kampusu", u neuobičajenom terminu od 21 čas.

"Kao i uvijek, zahvaljujem se ’Lešinarima’ i svim ljudima koji su došli da nas bodre. Znači nam to mnogo. Volim kada igramo ovdje, ljepša je atmosfera, naelektrisanija, za razliku od ’Borika’, gdje je praktično 500 ljudi ne primijeti. Tempo je žestok, treba nam svaka pobjeda, tako da pozivam ljude da nas prate i ubuduće", poručio je trener "crveno-plavih".

Slijedi duel protiv Slavije, u Istočnom Sarajevu, gdje je uvijek teško igrati.

"Imamo sedam dana da se odmorimo i pripremimo. Naša je obaveza da uvijek idemo na pobjedu. Miljković i Đurđević nisu igrali protiv Sloge zbog sitnih povreda, pa se nadam da ćemo i to zaliječiti. Slavija je neporažena kod kuće, pojačali su igrački kadar, više ulažu i mnogo ljepše igraju nego ranije. Biće to srpski derbi i radujem se tom meču", zaključio je Mikić.

Borac poslije 12 kola drži lidersku poziciju sa učinkom od 10 pobjeda i dva poraza, te trenutno ima tri boda više od drugoplasirane Gračanice, koju u srijedu očekuje zaostali meč prethodne runde protiv Vogošće.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC