• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Viski u bazenu, ali i "ne, hvala": Kako je Zvezdina legenda odbila Eskobara

Autor mondo.rs

Vladica Popović se prisjeća trenerskih dana u Kolumbiji i ponude čuvenog narko-bosa.

 Olimpijakos-Crvena-zvezda-Liga-sampiona-sudija-Orsato-sportske-vijesti Izvor: MN Press/arhiva

Povodom 28 godina od osvajanja titule prvaka svijeta, tadašnji trener Crvene zvezde Vladica Popović dao je intervju listu Danas, u kom je posebno zanimljivo njegovo prisjećanje na trenerske dane u Kolumbiji.

Popović je krajem šezdesetih i početkom sedamdesetih godina 20. vijeka igračke dane završio, a trenersku karijeru započeo u Venecueli, odakle se potom preselio u susednu Kolumbiju.

Možda će vas zanimati

Tri puta, vodeći tri različita kluba, bio je šampion te južnoameričke države, a sjajni rezultati nisu promakli Pablu Eskobaru, čuvenom narko-bosu koji je volio fudbal.


"U Kolumbiji sam kao trener radio sedamdesetih i osamdesetih, osvajao sam titule sa klubovima iz Santa Fea (Independiente), Medeljina (Atletiko Nacional) i Kalija (Deportivo)... Jednom me je na razgovor pozvao Pablo Eskobar. Svi su već tada znali ko je on i to je bio poziv koji ne smiješ da odbiješ. Odveo me je u svoju vilu i želio da me impresionira tako što me u bazenu poslužio viskijem. Tražio mi je da postanem trener njegovog kluba iz Medeljina, ali sam ja to odmah odbio. Znao sam da takvom čovjeku ne smijem da kažem da ću da razmislim, jer bi to bilo isto kao da sam pristao. Pogledao sam ga u oči sa iste razdaljine kao što sada gledam vas, skupio sam hrabrost i rekao: 'Hvala, ali ja to ne mogu'. Tražio je da ne odbijam odmah, pričao da će napraviti zabavu u svojoj vili sa najljepšim ženama samo za mene, da ću dobiti koliko god para želim... Međutim, znao sam da ne smijem u tako nešto da uđem. Ako me pitate da li sam se uplašio kada sam ga odbio, neću vas lagati. I sad mi koljena klecaju kad se sjetim, ali zato i sada znam da sam doieo jedinu ispravnu odluku u tom trenutku", prisjetio se Vladica Popović u razgovoru za list Danas.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC