• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Legenda Dinama za MONDO: Zvezda sama odlučuje za razliku od "modrih"!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

"Zvezda igra protiv direktnog protivnika, ali sama odlučuje o svojoj sudbini, za razliku od Dinama, koji će osluškivati rezultat Šahtjora i Atalante", rekao je Marko Mlinarić za naš portal.

 Marko Mlinarić za MONDO o FK Dinamo i FK Crvena zvezda u Ligi šampiona Izvor: NEBOJSA PARAUSIC/© MN PRESS, ALL RIGHTS RESERVED

Jedan od najboljih fudbalera Dinama u istoriji zagrebačkog kluba, Marko Mlinarić izjavio je našem portalu da se nada prolasku "modrih" u osminu finala Lige šampiona, ali bi se u ovom trenutku, zadovoljio plasmanom u nokaut fazu Lige Evrope.

Marko Mlinarić je u pravom smislu legendarna "desetka" kluba sa "Maksimira". Gotovo cijeli život je proveo u Dinamu, donio je "modrima" titulu prvaka nekadašnje Jugoslavije 1982. nakon 24 godine posta, a trenutno je trener u mlađim kategorijama Zagrepčana.

Možda će vas zanimati

Pristao je za MONDO da prokomentariše večerašnje utakmice Lige šampiona u kojima će Dinamo sa Mančester sitijem i Crvena zvezda protiv Olimpijakosa u Atini pokušati da "prezime" u Evropi.

Iako je menadžer Mančester sitija Pep Gvardiola najavio da će na "Maksimiru" pružiti priliku nekim mlađim igračima i onima sa manjom minutažom, popularni Mlinka ne vjeruje da takve stvari u fudbalu mogu posebno da utiču na rezultat.

"Sinoćnje utakmice u Ligi šampiona su pokazale da ne postoji nešto što se zove drugi tim. Mnogi su otpisali Barselonu i Valensiju, unaprijed upisali pobjede Intera i Ajaksa, a vidjeli smo šta se dogodilo. Prema tome, nema igrača koji igraju za drugi tim već za Barsu, Valensiju i evo večeras za Mančester siti. S kojim god timom istrče 'građani' na 'Maksimir', a vidio sam da dolaze ozbiljni igrači, Dinamu će biti jako teško. Na našim prostorima se uvijek tako razmišlja:' Ma pustiće im'! Nema toga, oni su profesionalci, to je ozbiljan klub, ozbiljan trener i na kraju krajeva moraju da budu pošteni prema svojim navijačima. Ali opet, nadam se da će Dinamo dati sve od sebe i pokušati da se domogne barem plasmana u nokaut fazu Lige Evrope", izjavio je Mlinarić.

Tim Nenada Bjelice za prolaz u osminu finala Lige šampiona mora da pobijedi Siti i da u Ukrajini bude neriješeno, dok je Zvezdi za "evropsko proljeće" dovoljan i jedan bod u Pireju.

Prema njegovim riječima, svjestan je da će Crvenoj zvezdi takođe biti izuzetno teško da ostane neporažena u Pireju, ali crveno-bijeli, barem ne zavise od drugih rezultata kad je u pitanju "evropsko proljeće".

"Olimpijakos je favorit što je pokazao i u dosadašnjim izdanjima Lige šampiona u kojima je znao da izbori plasman i u četvrtfinale Lige šampiona. Sigurno će biti paklena atmosfera u Atini, ali očekujem neizvjesnu utakmicu. To je sigurno", dodao je legendarni fudbaler Dinama.

Sa Mlinarićem smo razgovarali o današnjem klupskom fudbalu, najboljim igračima s kojima je igrao, reprezentacijama nastalim raspadom bivše Jugoslavije i mnogo čemu još, a o tome ćete moći da pročitate u novogodišnjem intervjuu za naš portal.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC