• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Murinjo ''pecka'' Espirito Santa, a tu je i anegdota od prije 16 godina

Autor mondo.rs

Totenhem gostuje Vulverhemtponu, a to će biti trenerski okršaj dvojice ljudi koji se poznaju veoma dugo.

Tokom 17. kola Premijer lige sastaće se Vulverhempton i Totenhem, timovi koji igraju Evropu i kojima je cilj da i naredne sezone igraju Evropu. Zato će ovaj meč biti derbi kola.

Pored toga što će biti veoma uzbudljivo na terenu, očekuje se da i poznanstvo dva trenera da dodatnu draž meču. Žoze Murinjo na konferenciji pred ovaj susret blago pecnuo kolegu sa druge klupe.

Možda će vas zanimati

Nuno Espirito Santo je nekada bio golman, a to je podatak koji nije baš poznat. Zapravo, njegova igračka karijera duboko je u sjenci trenerske karijere koju gradi u Engleskoj. Nešto slično kao kod Murinja.


''Mislim da će Nuno biti zadovoljan onim što imam da kažem. Mnogo je bolji menadžer nego što je bio igrač. Ne, nisam rekao da je bio loš igrač. Treba da bude zadovoljan što mislim ovako jer je sada trener, to je karijera koju gradi'', rekao je Žoze.

Nuno Espirito Santo je tokom igračke, tačnije golmanske karijere, dva puta bio član Porta. Uglavnom je u tom klubu imao ulogu rezervnog čuvara mreže, a u prvom mandatu je sarađivao sa Murinjom.

Tokom zajedničkog mandata u Portugalu, njih dvojica su imali i jednu anegdotu koje se treba podsjetiti pred ovaj meč. Tada je Žoze Murinjo predvodio Porto, a Espirito Santo dobio šansu na jednom meču u kupu.

Murinjo dozvolio da penal u ubedljivoj pobedi izvede golman, Espirito Santo.
Izvor: Youtube/Os Filhos do Dragao


Takmičenje koje se zove Tasa Portugal donijelo je, u četvrtfinalu 2002/03 susret Porta i Varzima. Ekipa Porta je imala šest golova prednosti, a u toj situaciji im je dosuđen i kazneni udarac.

Espirito Santo je želio da izvede penal, a Murinjo mu je to dopustio! Rezervni golman je otrčao u kazneni prostor rivala i snažnim udarcem savladao protivničkog golmana.

Porto je u toj sezoni savladao svoje protivnike i u polufinalu i u finalu, ali Espirito Santo nije dobio šansu u tim ključnim mečevima. Ipak, njegovo igranje za Porto obilježili su trofeji, pošto ih je u dva mandata osvojio čak 12.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC