• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Fudbaler Šapekoensea koji je preživio: Ne mogu više da trpim bolove

Autor mondo.rs

Neto, igrač brazilskog kluba koji je preživio tragediju u Kolumbiji, saopštio da završava karijeru jer ne može da izdrži bolove i napor koji je potreban za vrhunski sport

Brazilski fudbaler Neto bio je posljednji preživjeli kojeg su spasioci izvukli iz olupine aviona prije tri godine koji se srušio u Kolumbiji, a u kojem je poginula 71 osoba.

Tada su nastradali igrači i stručni štab brazilskog kluba Šapekoensea i brojni novinari koji su sa njima išli na finale Kopa Sudamerikana.

Možda će vas zanimati

Netu, koji sada ima 34 godine, ljekari su se dvije sedmice borili za život u bolnici u Kolumbiji nakon što je zadobio opasne povrede.

Nakon dvogodišnjeg oporavka vratio se na teren, ali Neto priznaje da se sve promijenilo od nesreće. Odlučio je poslije pokušaja da oživi karijeru da je završi.

"Moje tijelo više nije moglo da podnese konstantne bolove koje osjećam. To što sam trpio na terenu mnogo je jače od zadovoljstva igranja. Razgovarao sam sa ljekarima i čelnicima kluba i složili smo se da je vrijeme za kraj", izjavio je za brazilski "Globo esporte" Neto.

On je objasnio da je imao veliku želju da se vrati fudbalu poslije velike tragedije i da je osjećao to kao dug navijačima i poginulim saigračima, ali da nije mogao.

"Ne trpim bolove stalno. Oni se javljaju na treningu jer moje tijelo očigledno više ne može da podnese zahtjeve profesionalnog sporta. Kolena i ljeđa me ubijaju i zbog toga sam morao da donesem tešku odluku", naveo je fudbaler Šapenkoensea.

Priznao je da je želio da se oprosti od fudbala i navijača na terenu, da odigra posljednji meč, ali je odustao od te ideje i izabrao za njega lakši način.

Neto je omiljen među navijačima brazilskog kluba, a na prvom meču nakon tragedije oni su ga sačekali sa porukom "Šampion se vratio".

Klub je Netu poslije tragedije dao neograničeno vrijeme za oporavak, a igrač je u međuvremenu učestvovao u brojnim humanitarnim akcijama u kojima su prikupljana novčana sredstva za pomoć porodicama žrtava avionske nesreće.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC