• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Za njih stvarno "nema nade": Gomis sa klupe zakazao polufinale sa Flamengom

Autor mondo.rs

Kada je vrag odneo šalu, Lučesku se između Đovinka i Gomisa odlučio za ovog drugog i pogodio - Francuz je rešio prvo četvrtfinale FIFA svetskog prvenstva klubova posle samo osam minuta na terenu.

Treći put u istoriji Esperans učestvovao je na FIFA svetskom prvenstvu klubova i treći put doživeo poraz već u četvrtfinalu.

Treći put, Tunišane - čije ime u prevodu sa francuskog glasi "Nada" - eliminisao je klub sa Bliskog Istoka!

Počelo je 2011. u Japanu kada ih je nadigrao katarski Al-Sad (2:1), nastavljeno 2018. u Ujedinjenim Arapskim Emiratima gde ih je porazio domaći Al-Ain (3:0), a ove 2019. ponovljeno u Kataru gde im je minimalan poraz naneo saudijski Al-Hilal.

Možda će vas zanimati

Mirčea Lučesku pokušao je ove subote popodne na "Jašim Bin Hamad" stadionu u Dohi da odmori tandem najboljih igrača za "viđeno" polufinale sa prvakom Južne Amerike za 72 sata, ali kada je vrag odneo šalu i duel sa Flamengom bio doveden u pitanje…

...trener prvaka Azijske lige šampiona poslao je Bafetembija Gomisa na teren u 65. minutu, a francuski golgeter osam minuta kasnije poručio rivalu da, ipak, "nema nade" i preciznim udarcem na asistenciju Andrea Karilja postavio konačan rezultat prvog četvrtfinala FIFA svetskog prvenstva za klubove:

Al-Hilal - Esperans 1:0 (0:0).

Gomis, vlasnik tri pogotka na 12 nastupa za reprezentaciju Francuske, postigao je danas 42. pogodak na 56. nastupu za zeleno-bele iz Rijada od kako je u avgustu 2018. za šest miliona evra obeštećenja stigao iz Galatasaraja. Snažni centarfor pre toga je nastupao za Olimpik Marsej, Svonsi, Olimpik Lion i Sent-Etjen.

Al-Hilal, koji je u novembru dobio obe utakmice finala Lige šampiona sa japanskom Uravom (1:0, 0:2) i treći put postao šampion kontinenta, angažovao je u avgustu svojevremeno najboljeg fudbalera američke MLS, Đovinka, Italijan je u međuvremenu dao tri gola i jednom asistirao na ukupno sedam utakmica, a osma bi trebalo da bude ona sa Flamengom u utorak od 18.30.

Al-Hilal: Al Mojuf - Al Burajk (od 87. Al Hafit), Jang, Abdulajhi, Al Šahrani - Kano, Kueljar (od 65. Gomis) - Kariljo, Eduardo, Al Davsari - Karbin (od 78. Otajf).

Esperans: Ben Šerifija - Derbali, Jakubi, Bedran, Šeti - Bonsu (od 87. Kenisi), Kulibali, Bengit (od 76. Fada) - Badri, Otara, Eluni (od 81. Bensaha).

U drugom četvrtfinalu od 18.30 na istom stadionu u Dohi sastaju se domaći Al-Sad i šampion KONKAKAF zone, meksički Monterej.

Ispratićemo kako će se momci trenera Ćavija Ernandeza snaći u drugoj utakmici na turniru i to protiv ozbiljnog rivala samo tri dana nakon što su u prvoj rundi tek posle produžetaka eliminisali prvaka Okeanije, Jengen iz Nove Kaledonije – 3:1.

Pobednik duela dvostrukog šampiona Azije i četvorostrukog prvaka Srednje i Severne Amerike sastaće se u sredu sa osvajačem UEFA lige šampiona, Liverpulom.

Prva runda:

sreda

Al Sad - Jengen 3:1, 1:1 (1:1:)
/Bunđah 26, Hasan 100, Ro-Ro 114 - Ron 46/

Četvrtfinale:

subota

Al-Hilal - Esperens 1:0 (0:0)
/Gomis 73/

Monterej - Al-Sad (18.30)

Polufinala:

utorak

Flamengo - Al-Hilal (18.30)

sreda

Liverpul - Monterej/Al-Sad (18.30)

Finale će biti odigrano u subotu, 21. decembra od 18.30 na stadionu "Kalifa internešnal", jednom od izgrađena u prestonici Dohi za ono "pravo" FIFA svetsko prvenstvo u fudbalu, koje će u novembru 2022. biti održano u još četiri grada ove zemlje u Zalivu: Al-Rajanu, Al-Vakri, Al-Hauru i Lusailu.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC