• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sampdoriji tri boda, Ranijeriju poglavlje u istoriji italijanskog fudbala!

Autor mondo.ba

Iz igre nerava na stadionu ''Luiđi Feraris'' kao pobjednik je izašao tim Klaudija Ranijerija, kojem od večeras pripada posebno mjesto u fudbalskim almanasima u Italiji

Na večerašnjem ''Derbiju dela Lanterna'' tenzija je bila toliko jaka da je ''mogla da se siječe nožem'', a meč je odlučio trenutak inspiracije Manola Gabijadinija:

ĐENOVA – SAMPDORIJA 0:1
/Gabijadini 85/

Iskusni napadač Sampdorije je mrežu Đenove zatresao u 85. minutu, samo deset minuta nakon ulaska u igru, zahvaljujući čemu je večerašnji gost pobjegao iz zone ispadanja, dok je Đenova i dalje u njoj.

Bio je to JEDINI udarac Sampdorije u okvir gola na večerašnjoj utakmici!

U ekipi Đenove, svih 90 minuta na terenu je proveo Ivan Radovanović.

Nastavljen je tako rezultatski post Đenove u mečevima sa omraženim rivalom, s obzirom da ''grifoni'' za pobjedu nad Sampom, računajući i ovaj duel, ne znaju već 15 utakmica, a posljednji put su trijumfovali osmog majskog dana 2011. godine (2:1).

Ipak, ostavimo po strani tu vrstu statistike, jedan drugi podatak će naći svoje mjesto u enciklopedijama fudbala na Čizmi...

Naime, ''trenerski lisac'' na klupi Sampdorije Klaudio Ranijeri je ove subotnje večeri postao PRVI strateg koji je bio akter sva četiri gradska derbija u elitnom rangu italijanskog fudbala!

Učestvovao je u torinskom ''Derbiju dela Mole'' kao komandant Juventusa, kao strateg Intera imao je čast da bude dio ''Derbija dela Madonina'', u ''Derbiju dela Kapitale'' dirigovao je igrom Rome, a od ovog vikenda u svoju bogatu trenerku biografiju Ranijeri će dodati i da je osjetio draž i tenziju ''Derbija dela Lanterna''!

Večerašnji je Ranijeriju bio jubilarni, deseti gradski derbi u Seriji A, a omjer je impozantan – devet pobjeda i jedan remi! Nema šta, istinski ''kralj gradskih derbija''...

Oba tima su, kako smo već napomenuli, 101. zvanični međusobni susret dočekala na pozicijama koje nakon 38 kola vode u Seriju B, a ''ratnička'' borba za svaku loptu, za svaki komad terena stadiona ''Luiđi Feraris'', bilo je ono što je okupiralo pažnju aktera.

Tokom 90 minuta puleni Tijaga Mote i Klaudija Ranijerija napravili su, zajedničkim snagama, ČAK 42 prekršaja, a arbitar Danijele Doveri je pokazao osam žuta kartona.

U takvoj postavci stvari, ljuti gradski rivali su samo po jednom uputili udarac u okvir gola!

Jedini put je Đenova to učinila u 69. minutu, kada je Emil Audero izboksovao loptu u polje nakon slobodnog udarca Domenika Krišita.

Iz svog jedinog šuta u okvir, Sampdorija je, rekli smo, poentirala...

SERIJA A, 16. kolo

Breša – Leće 3:0 (2:0)
/Čanselor 32, Toregrosa 44, Spalek 61/

Napoli – Parma 1:2 (0:1)
/Milik 64 - Kuluševski 4, Žervinjo 90+3/

Đenova – Sampdorija 0:1 (0:0)
/Gabijadini 85/

Nedjelja

Verona – Torino 12.30
Milan – Sasuolo 15.00
Bolonja – Atalanta
Juventus – Udineze
Roma – SPAL 18.00
Fiorentina – Inter 20.45

Ponedjeljak

Kaljari – Lacio 20.45

TABELA: Inter 38, Juventus 36, Lacio 33, Kaljari 29, Roma 29, Atalanta 28, Parma (+1) 24, Napoli (+1) 21, Torino 20, Milan 20, Verona 18, Bolonja 16, Fiorentina 16, Sasuolo (-2) 15, Udineze 15, Leće (+1) 15, Sampdorija (+1) 15, Breša (-1) 13, Đenova (+1) 11, SPAL 9.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC