• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Borčeve igre za pamćenje: Najbolji plasman na kraju polusezone od 2010!

Autori mondo.ba Autori Dragan Šutvić

Veliki uspjeh izabranika Branislava Krunića

 Borac najbolji rezultat na kraju polusezone od 2010 Izvor: MONDO/Dragan Šutvić

Proteklog vikenda spuštena je zavjesa na jesenji dio fudbaske Premijer lige BiH, koji će svi navijači Borca, iako nije tako izgledalo nakon prvih deset kola, pamtiti po dobrom.

Naime, nakon ''tankog'' starta sezone i 12 bodova iz prvih deset utakmica (3-3-4), došlo je do ''reseta'' u glavama izabranika Branislava Krunića, koji su potom ''prekucali'' preostalih devet kola, upisavši sedam pobjeda i dva remija, što im je na kraju donijelo plasman na treće mjesto, koje nakon 33 kola vodi u kvalifikacije za Ligu Evrope!

Možda će vas zanimati

Kako bi se znalo kakva partije je Borac pružao u posljednjih devet mečeva, dovoljno je napomenuti samo ovo: za Željezničarom su ''crveno-plavi'' pred meč sa Veležom 29. septembra kasnili deset bodova a sa timom sa Grbavice sad su u bodovnom egalu, za Sarajevom je Borac zaostajao osam bodova a sada samo jedan, Zrinjski je imao sedam bodova više od Banjalučana a sada kasni četiri, Radnik je imao +3 a sada je na -5…

Kako rekosmo, sve to bilo je dovoljno na kraju polusezone za treće mjesto, što je – najbolji rezultat Borca u Premijer ligi BiH između dvije polusezone još od sezone 2010-11, kad je osvojena šampionska titula!

Te godine polusezonu je započeo Zoran Marić, da bi ga, nakon poraza od Širokog Brijega (2:3) na Gradskom stadionu, naslijedio Vlado Jagodić. U tih 15 kola, Borac je upisao deset pobjeda, tri remija i dva poraza, što je bio učinak vrijedan osvajanja jesenje titule, koja je, kako rekosmo, u proljećnoj polusezoni i potvrđena.

U jesenjem dijelu sezone 2011-12, Borčeve fudbalere predvodila su dva trenera.

Takmičenje je započeo pokojni Zvezdan Cvetković koji je iz Borca otišao u oktobru 2011. godine, a završio Velimir Stojnić, a zabilježen je omjer 9-2-4, što je bilo dovoljno za četvrto mjesto pred nastavak takmičenja.

Prvi dio sezone 2012-13 donio je, pod trenerskom palicom Slobodana Starčevića, sedmu poziciju, uz učinak od sedam pobjeda, tri remija i pet poraza, ali treba, svakako, napomenuti da je Borac u tom trenutku bio samo tri boda udaljen od treće pozicije.

U sezoni 2013-14 prvi put je odigrano više od 15 kola. Nakon te brojke, Borac je pod komandom Dragana Jovića, bio lider, ali je posustao u preostala četiri kola, pa je polusezonu završio kao peti (10-4-5).

Godinu dana kasnije, seniorskom ekipom Borca sa klupe je ''dirigovao'' sadašnji selektor mlade reprezentacije BiH Vinko Marinović, koji je ekipu odveo do šestog mjesta (8-3-4).

Najlošiji plasman na kraju jesenje polusezone u posljednjih nekoliko godina Borac je zabilježio u sezoni 2015-16. Kroz jesenji dio takmičenja ''crveno-plave'' su predvodila tri trenera.

Prvenstvo je započeo Vlado Jagodić, potom je od septembra nastavio Petar Kurćubić, ali se nije dugo zadržao, tek nešto manje od dva mjeseca, pa ju je kraju priveo Željko Vranješ. Borac je uz mizeran učinak (5-3-10) zauzeo razočaravajuće 12. mjesto (na kraju sezone ispao iz lige).

Isti broj trenera prodefilovao je Platonovom ulicom i u jesenjem dijelu sezone 2017-18. Počeo ga je već gore pomenuti Željko Vranješ, ali se zadržao šest kola, nakon čega je smijenjen.

Umjesto njega u klub je stigao Zoran Milinković, ali je i njegov mandat bio kratkog daha, tek do druge polovine oktobra, a naslijedio ga je Igor Janković.

Nakon te polusezone, Borac je bio sedmi (7-3-8), ali je na kraju proljećnog dijela zbog neizdavanja licence od strane Komisije za licenciranje pri FS BiH bio primoran da se po četvrti put u istoriji preseli iz Premijer lige BiH u Prvu ligu Republike Srpske.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Dandar

Druga polusezona bice teza. Igrace svi bolje. Imamo i zavrsnicu kupa. Pojacace se i ovi u borbi za opstanak. Trenutni problem Borca je kratka klupa, ulaskom Mirica ili Vujaklije ne dobijamo nista. Borac se mora rasteretiti pojednih igraca a probati sa novim da dobije na dodatnoj brzini i kvalitetu

Zamjene

@Dandar Umjesto Vujaklije u napad dovesti Bilbiju a umjesto Mirica nekadasnjeg golgetera Radnika - Obradovica. To bi bila tip-top ofanzivna postava

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC