• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Superliga u 2019: Zvezda zamalo do stotke, Partizan jedva drugi

Autor mondo.rs

Da li ste se zapitali kako bi izgledala tabela domaćeg prvenstva ako se uzmu u obzir samo rezultati u kalendarskoj godini?

 Superliga Srbije 2019. zbirna tabela kalendarske godine FK Crvena zvezda prva, Partizan jedva drugi Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Superliga Srbije je za 2019. godinu završena i polako se "spušta zavesa" na sve što smo videli u prethodnih 12 meseci.

Crvena zvezda je prva, Partizan je 11 bodova iza, a slede Vojvodina, Čukarički, TSC...

Možda će vas zanimati

Međutim, da li ste se ikada zapitali kako bi izgledala tabela domaćeg prvenstva ako se uzmu u obzir samo rezultati u kalendarskoj godini?

E pa, mi smo vam je pripremili.

Dakle, u ovu tabelu ulaze samo rezultati u Superligi Srbije ostvareni u 2019. godini, iz druge polovine sezone 2018/19 i prve polovine tekuće sezone.

Na tabeli se nalazi samo 13 timova, odnosno nema ekipa koje su ispale na kraju prošle sezone (Zemun, Dinamo Vranje i Bačka), kao ni timova koji su ih nasledili (TSC, Inđija i Javor). Jednostavno, ovi timovi su odigrali daleko manje mečeva.

Od preostalih 13 ekipa, svi su odigrali po 36 utakmica, a da nije bilo odlaganja 21. kola za februar naredne godine, taj broj bio bi 37.

1. Crvena zvezda - 98 bodova

Bila je ovo izvanredna godina za Crvenu zvezdu u (gotovo) svakom smislu. Superliga je prošlog maja bila osvojena lako i ubedljivo, obezbeđen je drugi uzastopni plasman u Ligu šampiona, a šta tek reći za njihov skor u domaćem prvenstvu?

U Superligi su ove godine zabeležili 32 pobede, dva remija i dva poraza, osvojivši tako čak 98 bodova!

To znači da je ekipa Vladana Milojevića ispustila samo 10 bodova na nivou cele godine, jer je 108 bio maksimalan broj bodova. Jedino su zabeležili poraze protiv Partizana (imaju i jednu pobedu ove godine) i Čukaričkog, dok su nerešeno igrali protiv crno-belih i Javora iz Ivanjice.

2. Partizan - 69 bodova

Izvor: MARKO METLAS/© MN PRESS, ALL RIGHTS RESERVED

Bila je ovo turbulentna godina za Partizan, ali su u drugom delu 2019. uspeli da je učine boljom. Uprkos tome što već imaju veliki zaostatak u novoj sezoni, crno-beli su igrali u Ligi Evrope i postavili bolje temelje nego kako su se oni činili na startu godine.

Savo Milošević je učinio da njegova ekipa igra fudbal, iako ne uvek i maksimalno efikasan, a zabeleženi su i dobri rezultati u "večitim" derbijima, jer su slavili i u finalu Kupa Srbije. Ukupan skor u 2019. godini im je 22 pobede, tri remija i čak 11 poraza.

Tek su pobedom nad Radnikom prošlog vikenda uspeli da se probiju na drugo mesto i ove naše, kalendarske tabele.

3. Radnički Niš - 67 bodova

Izvor: MN PRESS

Ekipa koju je proletos predvodio Nenad Lalatović igrala je odlično do završetka regularnog dela prošle sezone, a kako se dogodila "podela bodova", usledio je pad Nišlija.

Ipak, uprkos tome su oni postali vicešampioni Srbije, dok su u novoj sezoni rezultati bili lošiji. U Superligi ne briljiraju, dok su u Ligi Evrope ispali odmah na startu, od Flore iz Estonije.

4. Čukarički - 67 bodova

Izvor: MN PRESS

"BrđanI" jesu osvojili isti broj bodova kao i Radnički, ali su u 2019. u tri međusobna meča ipak imali nešto slabiji učinak, te su zbog toga na četvrtom mestu.

Aleksandar Veselinović je letos preuzeo Čukarički i sa mladim timom učinio da postanu jedna od najinteresantnijih ekipa u ligi. Ove sezone su već osvojili 40 bodova, a dobar deo jeseni su provodili na drugom mestu iza Crvene zvezde.

Za njih će gotovo izvesno jedan od većih ciljeva u 2020. godini biti što bolje igre na evropskoj sceni, a u 2019. su ostvarili 19 pobeda, 10 nerešenih rezultata i osam poraza.

5. Voždovac - 59 bodova

Izvor: VM/© MN press, all rights reserved

"Zmajevi" prošle godine jesu igrali i u plej-autu, jer im je zamalo izmakao plasman u gornji deo tabele pre "podele bodova", ali su zato ove sezone jedna od ekipa koje privlače daleko više pažnje nego inače.

I oni su letos napravili promenu trenera, stigao je Radomir Koković, a njegova ekipa beleži odlične partije od starta sezone. Trenutno su na šestom mestu, ali u 2019. je to za jednu poziciju bolji učinak.

Ostatak kalendarske tabele izgleda ovako:

Na šestom mestu je Vojvodina sa 55 bodova, i to najviše zahvaljujući odličnim partijama u novoj sezoni pod vođstvom Nenada Lalatovića, dok njihov vojvođanski rival Spartak ima isti broj bodova, ali nešto lošiji međusobni skor.

Osmo mesto je pripalo Mladosti iz Lučana sa 49 bodova, dok je čak 10 bodova iza Napredak na devetoj poziciji. Radnik Surdulica je odmah iza sa 38, dok Proleter ima 33 boda.

Pročitajte i ovo



Na poslednje dve pozicije su timovi koji su na poslednje dve pozicije i u aktuelnom šampionatu Superlige - Rad sa 28 bodova u ovoj godini, a Mačva sa 27.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC