• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sve u 16 sa Binom: Šta sam sve radio sa peharom po Srbiji

Autor Nikola Janković

"Rekao sam Džaji: 'U redu direktore, ali ako pogodim, je l' mogu sedam dana da nosim pehar?' Kaže on: 'Nosi koliko hoćeš'. I pogodio sam...", ispričao nam je Dragiša Binić kako je pehar Kupa šampiona krenuo s njim na put po Srbiji.

 Sve u 16 Dragiša Binić Izvor: MONDO

"...dolazak na stadion, svetla pogašena, kroz tunel izlazimo na teren. Pale se svetla, pogledamo... 'Marakana' puna kao da se igra utakmica", prisetio se Dragiša Binić dočeka posle Barija 1991.

"Da se i dan danas naježiš koliko su ljudi delili taj rezultat i taj uspeh... Voleli su ga koliko i mi, ali i mnogo više", nastavio je priču popularni Bina u Mondo studiju 28 i po godina nakon što je sa saigračima doneo Crvenoj zvezdi status šampiona Evrope u fudbalu.

Izvor: MN PRESS

Da li se zbog toga oseća kao šesta Zvezdina zvezda, kakav je odnos izgradio sa Sinišom Mihajlovićem, kako je naterao Dragana Džajića da na sedam dana pozajmi pehar za prvaka Evrope i krene na put, šta se sve događalo sa "ušatim"na jugu Srbije i beogradskim noćnim klubovima i kafanama u danima posle, ali i da li je postojao razlog zbog kog Vladimir Jugović pet godina kasnije u Rimu jedini nije želeo da pije šampanjac iz njega…

...saznajte u novoj epizodi podkasta "Sve u 16" u kojoj je Bina i prepričao kako je nokautirao trenera Hajduka iz Splita i zaradio šestomesečnu suspenziju na kojoj je, citiramo, insistirao predstavnik Partizana.

Izvor: MN PRESS

"Kad su tamo kod klupe krenuli na Sinišu treći put, ja po dogovoru da im vratimo milo za drago udarim jednog, drugog i čekam sad klupu... Poklepovića", prepričavao je tuču sa finala Kupa maršala Tita iz 1991. godine kada je Hajduk pobedio novog prvaka Evrope na njegovom stadionu i odneo pehar u Hrvatsku, gde se i danas nalazi.

"U celoj toj euforiji oko Barija, Hajduk je zamenio trenera i umesto Skoblara je došao Poklepović. Ja to sve i ne znam", pričao je.

"Okrećem se, ovi moji niko ništa... Očekujem sad klupu i kako idu ka meni, ja udaram čoveka koji pada... čoveka koji nije ni učestvovao u svemu što se događalo", slegao je ramenima jedan od najbržih jugoslovenskih fudbalera svih vremena i svakako jedan od iskrenijih - na terenu i van njega.

Takav je Dragiša bio i kao gost podkasta "Sve u 16", koji možete gledati na našem YouTube kanalu…

Sve u 16: Dragiša Binić
Izvor: MONDO/YouTube



...ili slušati na SoundCloud platformi.



Komentarišite podkast na društvenim mrežama uz tag #Sveu16

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC