• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mnogo buke oko El Klasika, malo fudbala: Real bolji od Barse, ne i za gol!

Autor mondo.rs

Fantastičan ambijent na "Nou Kampu" nisu opravdali fudbaleri dva tima koji su sve vrijeme djelovali rezervisano. Ipak, Real Madrid je ostavio bolji utisak, postigao je i gol iz ofsajda, ali Barsa se ipak izvukla...

Možda smo očekivali previše!

U čak 243. epizodi rivalstva Barselone i Real Madrida nije bilo golova (0:0), nismo vidjeli ni uobičajen spektakl, nije toliko "prštalo" ni od energije, uprkos tome što je sa tribina "Nou Kampa" atmosferu pravilo više od 90.000 ljudi, koji su u jednom trenutku čak i prekinuli meč ubacivanjem lopti s porukama za nezavisnost Katalonije, dok su protesti bili čitav dan ispred stadiona.

Pročitajte i ovo

Može se reći da je "kraljevski klub" bio bolji rival, posebno u prvom poluvremenu, međutim nisu iskoristili svoje šanse pred golom Ter Štegena i propustili su šansu da pošalju poruku Barseloni.


Ta poruka trenutno glasi da igraju bolji fudbal od svog najvećeg rivala, iako je malo ko to očekivao pred početak sezone, a dvije ekipe trenutno su izjednačene na vrhu Primere sa po 36 bodova, što i nije tako mnogo poslije 17 kola.

Ovo je bio prvi meč poslije pet godina u kom jedan od dva najveća španska kluba nije i najbolji na svijetu, trenutno je to Liverpul, a sudeći po današnjim partijama - teško će se vratiti na taj "presto".

Barselona je ponovo bila bez svoje prepoznatljive igre, zaigrali su nešto bolje u veznom redu kada je u nastavku ušao Arturo Vidal, ali su i dalje stvorili premalo šansi kako bi savladali Kurtou - koji se najviše zabrinuo kada je Grizman pronašao Mesija u kaznenom prostoru - međutim odahnuo je kada je Argentinac neočekivano loše primio loptu.

S druge strane Real je "držao" sredinu terena, moćne partije demonstrirali su Valverde i Kazemiro, dok je "kraljevski klub" uspio i da postigne gol - doduše iz ofsajda.

Strijelac je bio Garet Bejl, međutim njegov saigrač Ferlan Mendi, koji mu je asistirao za ovaj pogodak, bio je u ofsajdu, pa je VAR tehnologija presudila da prvi put poslije 17 godina vidimo remi u El Klasiku - 52. put u istoriji ova dva kluba.

Ostaje žal što na terenu nismo vidjeli i Luku Jovića koji je čitav meč presjedio na klupi.

BARSELONA: Ter Štegen - Semedo (od 55. Vidal), Pike, Lengle, Alba - Rakitić, De Jong, Roberto - Mesi, Grizman (od 82. Fati) i Suarez.

REAL MADRID: Kurtoa - Karvahal, Ramos, Varan, Mendi - Kazemiro, Valverde (od 80. Modrić), Kros - Isko (od 80. Rodrigo), Bejl i Benzema.

Meč je sudio Ernandez Ernandez.

TABELA: Barselona 36, Real Madrid 36, Sevilja 31, Hetafe 30, Atletiko Madrid 29, Sosijedad 28, Bilbao 27, Valensija 27, Granda 24, Osasuna 23, Levante 23, Betis 23, Viljareal 22, Alaves 19, Valjadolid 19, Eibar 15, Majorka 15, Selta 14, Leganes 10, Espanjol 10.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC