• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ivan Rakitić za Božić rastužio Hrvate: Još EURO 2020 i kraj

Autor mondo.rs

Iskusni fudbaler, koji ima više od 100 nastupa za hrvatsku reprezentaciju, saopštio da će se poslije Evropskog prvenstva oprostiti od nacionalnog tima

 Ivan-Rakitic-se-oprasta-od-reprezentacije-Hrvatske-poslije-EURO-2020 Izvor: MN PRESS

Ivan Rakitić posljednjih godina važan je šraf hrvatske fudbalske reprezentacije, sa kojom je na posljednjem Mundijalu u Rusiji 2018. osvojio drugo mjesto. Fudbaler Barselone član je selekcije "vatrenih" od 2007. i od tada je upisao čak 106 nastupa.

Ipak, Rakitić je najavio da će uskoro završiti reprezentativnu karijeru.

Možda će vas zanimati

Hrvat navodi da će učešće na Evropskom prvenstvu narednog ljeta biti vjerovatno njegov posljednji nastup za reprezentaciju.


"Budimo realni, to je sasvim jasno. Vidjećemo šta i kako, prije svega kakve će ideje imati selektor Dalić. S njim već neko vrijeme nisam razgovarao, nije me ni zvao, niti došao u posjetu. Razmotrićemo šta je najbolje, ne samo za mene nego i za cijelu reprezentaciju. Rekao sam da bih za mlade igrače dao sve što treba. Najvažnija je dobrobit Hrvatske, ostalo ćemo riješiti. Polako. Nije bitno što želim ja, nego što je najbolje za sve nas", naveo je u razgovoru za "Sportske novosti" Rakitić.

On se osvrnuo i na protivnike na EURO 2020. Hrvatska će igrati sa Engleskom i Češkom, a jedan od potencijalnih rivala mogla bi da bude i Srbija.

"Evropsko prvenstvo neće biti nimalo lako i prijatno. Malo je čudno da su neke reprezentacije domaćini u sve tri utakmice u grupi, kao što je kod nas slučaj sa Engleskom. Ne razumijem baš ta pravila takmičenja, ali šta možemo, poštovaćemo to i boriti se. Siguran sam da ćemo biti spremni. Kada je reč o posljednjem rivalu, nemam želju koju bih reprezentaciju volio da dobijemo. Svaki od tih rivala ima svoje vrline i želju da ode na EURO, kao i da nakon toga prođe grupu. Ko god to bio - dobrodošao je. Pred nama su tri utakmice u kojim ćemo se potući za bodove i plasman dalje", naveo je 31-godišnji Rakitić.

Ono što je izvjesno je da će Hrvatska poslije Svjetskog šampionata pokušati da napravi dobar rezultat i na kontinentalnom takmičenju.

"Ako prođemo, biću zadovoljan, ako ispadnemo, neću", prvo je uz osmijeh poručio Rakitić, a onda ozbiljno dodao: "Za početak moramo da gledamo utakmicu po utakmicu, kao što smo radili u Rusiji. Za svaku se treba vrlo pažljivo pripremiti, jer samo se korak po korak može napredovati. Prvi je cilj da prođemo grupu, a kasnije da vidimo šta i koliko možemo da napravimo. Uvjeren sam da ponovno možemo biti jako nezgodan rival", rekao je Ivan Rakitić.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC