• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dončić se vratio u svom stilu, Dalas slavio u teksaškom obračunu

Autor mondo.rs

Slovenac poslije kratke pauze zbog povrede još jednom odličan, Bruklin protiv Njujorka ispisao negativnu istoriju NBA lige!

Luka Dončić nije igrao na prethodna četiri meča Maveriksa, ali se to nije osjetilo u njegovoj umalo "tripl-dabl" partiji protiv San Antonija.

DALAS - SAN ANTONIO 102:98 (20:24, 32:23, 27:27, 23:24)

Možda će vas zanimati

 Sumnjalo se da bi povreda Dončića mogla da ga malo duže odvoji od terena, ali na sreću Dalasa to nije bio slučaj. Bivši košarkaš Real Madrida je upisao 24 poena, 10 skokova i osam asistencija, čime je predvodio svoj tim do trijumfa nad rivalom iz Teksasa.

Iako je Dončić pružio vrlo dobru partiju, meč je "prelomljen" bez pomoći mladog Slovenca. San Antonio je na početku četvrtine četvrtine smanjio zaostatak Dalasa na samo tri poena, ali je onda uslijedila "rafalna paljba".

Pogodili su domaći čak sedam trojki u posljednjoj dionici, Dončić je dodao jedinu "dvojku" i tako se stiglo do +17. Nije San Antoniju pomoglo ni što Mavsi nisu ubacili nijedan poen u posljednja četiri minuta, u kojima su gosti napravili seriju 13:0.

Tim Hardavej je u ekipi Dalasa ubacio 17 poena, dok su Fini Smit i Kristaps Porzingis dodali po 13. Boban Marjanović nije ulazio u igru.

Demar Derozan je bio najefikasniji kod Sparsa. Ubacio je 21 poen, dok su Rudi Gej i Lamarkus Oldridž dodali 18, odnosno 17 poena.

Dalas - San Antonio 102:98
Izvor: YouTube/NBA GameTime

U međuvremenu se odigrao i derbi Njujorka u kojem su slavili Niksi, savladavši Bruklin 94:82.

Iako konačnih +12 ne odaje utisak da je ovo bila baš toliko laka pobjeda Niksa, to je ipak bio slučaj. Najbolji pokazatelj za to je da su Netsi ušli u negativnu istoriju NBA lige.

Igrači Bruklina su ubacili samo osam šuteva pri šutu za dva poena, što je naslabiji učinak nekog NBA tima od uvođenja linije za tri poena u prije tačno 40 godina!

Džulijus Rendl je blistao sa 33 poena i 14-26 učinkom iz igre. Markis Moris je ubacio 22 poena i dodao osam skokova, dok je Elfrid Pejton ostvario 13 poena.

Jedini igrač u timu Netsa koji se istakao ponovo je bio Spenser Dinvidi sa 25 poena, a zanimljivo je da je bivši igrač Mege Bemaks Timoti Luvavu ubacio 10 poena.

Detroit Pistonsi su deklasirali Vašington rezultatom 132:102. Najefikasniji igrač bio je Kristijan Vud sa 22 poena i sedam skokova, dok su pobjedničkom timu pomogli i Tim Frejžer (17 poena i šest asistencija) i Blejk Grifin (14 poena i 11 skokova).

Već do poluvremena je postalo jasno da Vizardsi neće moći da izađu na kraj sa Pistonsima i kako je vrijeme odmicalo, tako je prednost domaćih postajala veća.

U poraženom timu nije bilo Davisa Bertansa, a najbolji je bio Anžejs Pačesniks (17 poena, šest skokova). Bredli Bil i Džordan Mekre su dodali po 15 poena, ali to nije bilo dovoljno da se izbjegne ubjedljiv poraz.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC