• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Slaviša Kokeza o VAR-u u Srbiji: Kad sudija pogriješi, kriv je FSS

Autor mondo.rs

Prvi čovjek srpskog fudbala potvrdio da se radi na uvođenju VAR tehnolgije u Superligi, ali da ni to neće dati odgovor na sve sumnjive situacije.

 Slavisa-Kokeza-VAR-tehnologija-sportske-vijesti Izvor: MN PRESS

Inicijativa za uvođenje VAR tehnologije u Superligi pomjerila se sa "mrtve tačke" poslije gostovanja srpskih zvaničnika u Hrvatskoj, a ruku "za" podigao je i predsjednik FSS Slaviša Kokeza.

Prvi čovjek srpskog fudbala u intervjuu za "Mozzart Sport" potvrdio je da će VAR tehnologija biti uvedena u domaće prvenstvo, mada se i dalje ne zna tačan datum, odnosno sezona od koje će se primijenjivati, a vjeruje da će to prije svega skinuti "pritisak" sa sudija.

Možda će vas zanimati

Kokeza smatra da na 97% utakmica tokom jeseni u Superligi i Prvoj ligi Srbije nije bilo "ozbiljnih grešaka", ali da razumije potrebu za uvođenjem video provjere koja rješava neke dileme.

"Mislim da će VAR smanjiti tenziju koja je prisutna", kazao je Kokeza.

"Prije svega kod sudija, na kraju krajeva i kod FSS jer ovdje koji god sudija da pogriješi, svi kažu ‘ne valja FSS’. To nije za vrijeme mog mandata, tako je 20 godina. Da li je sudija svirao faul ili ne, kriv sam ja. Da li je žuti ili crveni, kriv je FSS. Kakve veze mi imamo sa tim? Šta hoću da kažem, sve greške sudija prave direktnu štetu Savezu i meni lično".

NAMEŠTALJKA KABEL - SMEDEREVO

"Nije moj posao da utičem na rad Discisplinske komisije, ali moram da kažem da nisam zadovoljan izrečenom kaznom. Trebalo je da bude mnogo strožija. Kabel i Smederevo morali su da budu izbačeni iz takmičenja i da budu preseljeni u najniži rang".

Predsjednik FSS-a ističe da će biti potrebno vrijeme da se svi u Srbiji priviknu na VAR tehnologiju koja je ovog vikenda u Engleskoj donijela mnogo kontroverzi.

"Svjestan sam da su česte debate u vezi sa VAR sistemom. Biće potrebno vrijeme da se svi mi, koji smo u fudbalu u Srbiji direktno ili indirektno, priviknemo na VAR. Ali sam siguran da će spriječiti one situacije koje su očigledne. Kao ofsajd od dva metra, penal na 18 metara i slično. Bar to nećemo više imati. A da li je ofsajd dva, tri ili osam centimetara, mislim da ni VAR to neće riješiti", kazao je Slaviša Kokeza i prokomentarisao uvredljive transparente na račun njega i FSS.

Izvor: MONDO/Samir Cacan


Smatra da su za to dijelom odgovorne reakcije klupskih uprava, prije svih Crvene zvezde i Partizana, koje izražavaju nezadovoljstvo, a Kokeza smatra da tako prave "alibi za neuspjeh".

"Navijači imaju negativan stav prema FSS, i prema meni iz navedenih razloga. Ništa sporno, ali mislim da ne možeš da prevariš navijača. Može da prođe jednom, drugi put, peti, ali kad prođe vrijeme, mislim da će i oni vidjeti da su pogriješili".

"Ne možete 10 puta nekome da govorite da se nešto desilo, a on vidi da se to nije desilo. Jednom ili dva puta će da nasjedne. Ali neće uvijek proći", zaključio je Kokeza.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC