• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

FOTO: Vikend milimetarskih ofsajda zbog kojih navijači proklinju VAR!

Autor mondo.rs

U subotu i nedelju u Premijer ligi dominirala je VAR tehnologija i zasenila svaki potez fudbalera.

Burno kolo Premijer lige je iza nas, ali ne zbog lepih poteza - već zbog VAR tehnologije.

Tokom subote i nedelje u elitnom rangu engleskog fudbala gotovo na svakoj utakmici imali smo upotrebu VAR tehnologije, koja je direktno uticala na konačan ishod utakmice, a nezadovoljniji su naravno navijači čijim timovima su golovi poništeni...

Možda će vas zanimati

U pitanju su "milimetarski ofsajdi", bar tako deluje na snimcima koje smo imali prilike da vidimo u prenosu uživo, mada i za neke od njih je teško tvrditi da su ofsajdi.

Sve deluje konfuzno kada dođe do "geometrije" i "povlačenja linija", pa se kod nekoga računa jedan deo ramena, kod nekog drugog - drugi, a svima deluje kao da do upotrebe VAR tehnologije u Premijer ligi i nije bilo toliko sumnjivih situacija kao što ih ima sada.

Vulverhemptonu je tako "za nokat" poništen gol protiv Liverpula, i to ne ni igraču koji ga je postigao, već asistentu Đoniju.


Norič je posle nekoliko minuta saznao da je Temu Puki bio "za dlaku" u ofsajdu protiv Totenhema, mada je i to teško utvrditi na osnovu fotografije. Golovi su poništeni i Kristal Palasu i Brajtonu, dok je recimo VAR tehnologija videla da je "sve bilo čisto" kada je Mančester siti postigao gol, a u začetku akcije je lopta pogodila sudiju - što po novim pravilima znači da se igra zaustavlja.

Sve u svemu navijači gube strpljenje sa VAR tehnologijom, posle svakog gola manje se čuju uzdasi radovanja, a više gunđanje jer se čeka video-provera svake sitnice...

...dok u isto vreme postoje i veliki previdi iz VAR sobe.

Zanimljivo je da Nuno Espirito Santo, trener Vulsa, nije želeo da komentariše poništeni gol za njegovu ekipu kazavši samo da mu smeta što je ta odluka doneta u VAR sobi daleko od utakmice, od strane sudije koji ne oseća utakmicu.

Možda je u tome i ključ.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC