• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mikel Arteta ima posebne metode, Fredi Ljungberg neobične zadatke

Autor mondo.rs

Španski trener je već na početku svoje karijere na klupi Arsenala počeo da uvodi inovacije kakve nismo imali prilike da vidimo u svijetu fudbala.

Novi trener tima iz Londona nije baš slavno počeo mandat. Nakon remija u prvom meču Bornmuta (1:1), uslijedio je poraz od Čelsija (2:1), pa je pred Mikelom Artetom mnogo posla.

Nekadašnji vezista Evertona i Arsenala stigao je u klub nakon boravka u Mančester sitiju gdje je bio pomoćnik Pepa Gvardiole. Očigledno je od zemljaka pokupio i želju za stalnim inovacijama.

Možda će vas zanimati

 Meč na stadionu Emirejts je Fredi Ljungberg, jedan od trojice pomoćnika u Artetinom stručnom štabu posmatrao sa neobičnog mjesta. Umjesto na klupi, on je bio na tribinama, tačnije u loži.

Sa visine, pod drugačijim uglom, nekadašnji krilni napadač mogao je drugačije da doživi meč koji su igrali londonski rivalu u 20. kolu Premijer lige. Mikel Arteta je nakon meča objasnio zašto se ovo desilo.

''Želio sam da Fredi ima drugačiji pogled na teren. On je mogao da posmatra utakmicu iz drugog ugla, što smatram da je veoma važno.'', saopštio je Arteta.

Iako rezultati nisu stigli nakon promjene koju je Arsenal napravio na svojoj klupi, pomaci se vide. Arteta je naslijedio Fredija Ljungberga, koji je bio samo prelazno rješenje nakon otkaza Unaija Emerija, a sada ima maksimalnu podršku u klubu.

To se vidi i u svlačionici, pošto igrači u superlativima pričaju o Špancu. Obamejang je komentarisao sitnice koje je Arteta počeo da primjenjuje, David Luiz je prezadovoljan novim trenerom, a Mesut Ozil djeluje kao igrač koji bi mogao da se probudi u narednom periodu.

Ekipa Arsenala nakon 20 kola u Premijer ligi ima samo 24 osvojena boda, odnosno šest više od Aston Vile koja je u opasnoj zoni.. Trenutno je to dovoljno za 12. poziciju na tabeli, mjesto koje ne dozvoljava klubu da razmišlja o evropskim takmičenjima.

''Tobdžije'' su u nizu od četiri utakmice bez pobjede, a Votford i Norič su jedine dvije ekipe koje su upisale manje trijumfa od Arsenala. Da li će pomjeranje Fredija Ljungberga po stadionu uspjeti da pomogne Arsenalu ove sezone, vidjećemo u narednim kolima.

Već prvog dana 2020. godine, igraće se nekada veliki derbi protiv Mančester junajteda. Ekipa Ole Gunar Solskjera će biti veliki favorit u tom susretu.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC