• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kako je Dortmund pobijedio Juve i Junajted: Detalji Holandovog ugovora!

Autor mondo.rs

Da li su mu nudili jaču platu? I ne baš...

Djelovalo je da nas očekuje višemjesečna saga oko transfera supertalentovanog Erlinga Brauta Holanda (19), međutim sve je riješeno u nedjelju popodne!

Borusija Dortmund u poslijepodnevnim časovima samo je objavila da je dogovorila transfer Norvežanina u svoje redove. Mladi napadač potpisao je ugovor do 2024. godine, a "BVB" još jednom je demonstrirala da majstorski umije da pregovara.

Možda će vas zanimati

Tako su Nijemci doveli najtraženijeg napadača Evrope za samo 20 miliona evra i to ispred Juventusa i Mančester junajteda - koji imaju daleko veću platežnu moć.

U čemu je tajna?

Kako prenosi mediji iz Italije i Njemačke, razlog zbog kog je Mančester junajted odustao jesu "procenti" koje su tražili otac Alf-Inge Holand i menadžer Mino Rajola, a koji uopšte nisu mali.

Ni mladi Holand nije prošao loše pošto će prema petogodišnjem ugovoru zarađivati 8 miliona evra godišnje, bez bonusa. Nimalo loše za jednog 19-godišnjaka.

Naime, Rajola je kao "bonus" za transfer dobio 15 miliona evra, još deset miliona sljedovalo je ocu, što znači da je transfer na kraju Borusiju koštao 45 miliona evra. Navodno, u ugovoru postoji i klauzula prema kojoj će Rajola od idućeg transfera dobiti veliki novac.

Za sada nije poznato koliki je to dio, ali vkeruje se da se Rajola dobro "ugradio" kao i prilikom transfera Pola Pogbe iz Mančester junajteda u Juventus, odnosno u suprotnom smjeru.



"Crveni đavoli" i "stara dama" nisu žejleli ovoga puta da uđu u takav "pakt", pa su propustili šansu da potpišu strijelca 28 golova za Salcburg prošle sezone. Holandu se dopala ideja sa Dortmundom pošto su ranije već "razvili" i Levandovskog i Obamejanga, pa se nada da će i u ovom klubu procvjetati i napraviti veliki korak ka budućem klubu.

Uz to, ako bude igrao kao do sada, Dortmund će lijepo zaraditi od njegovog transfera, čak iako dio ode u ruke oca i agenta.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC