• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jevtović "vodi" i Žandera na Kipar, Poljaci došli po Jirku

Autor mondo.rs

Dan prije Stankovićeve januarske prozivke sve je izvjesnije da će Ljutice Bogdana napustiti nekoliko igrača iz drugog plana...

 Milan-Jevtovic-i-Zander-idu-u-APOEL-Crvena-zvezda-i-Jirka-se-rastaju Izvor: MN PRESS

Milan Jevtović (26) trebalo bi danas da potpiše za kiparski APOEL, nakon što na relaciji Beograd - Nikozija bude odlučeno da li će Milanovčanin prvo biti pozajmljen ili će prije potpisa za šampiona Kipra raskinuti ugovor sa prvakom Srbije.

U svakom slučaju, krilni napadač sa šest golova, tri asistencije, 24 nastupa i 1.105 minuta u crveno-bijelom dresu najvjerovatnije će nastaviti karijeru kao saigrač Vujadina Savića, Uroša Matića i Andrije Pavlovića.

Crvena zvezda će tokom zimskih priprema odigrati najmanje pet utakmica: Arka (26. januar), Vardar (29. januar), Ludogorec (1. februar), Celje (2. februar) i Dunajska Streda (5. februar).

Crvena zvezda ne namjerava da zaradi na odlasku malo korišćenog fudbalera, čiji ugovor ističe na ljeto, a koji je takođe kao slobodan igrač stigao u Ljutice Bogdana na ljeto 2018. poslije epizode u Antalijasporu.

Tandem Zvezdan Terzić/Mitar Mrkela rado bi se bez obeštećenja rastao i sa jednom od najvećih zabluda u modernoj istoriji crveno-bijelih, Žanderom (31), koji bi "u paketu" sa Jevtovićem mogao da otputuje u Nikoziju, tim prije što se APOEL nedavno rastao sa startnim lijevim bekom.

Žanderov zemljak Kaju prešao je u Bragu, blizu odlaska sa "GSP" stadiona je i Žoezinjo, pa se iznenada otvorio prostor za razlaz sa fudbalerom koji je od letošnjeg dolaska iz Pafosa za obeštećenje od 200.000 evra postigao gol, podijelio četiri asistencije na 15 nastupa i poslije svega 988 minuta u crveno-bijelom dresu uspio na neslavan način da riješi pitanje plasmana u šesnaestinu finala Lige Evrope.

Kako su na Žanderove igre reagovali navijači, za očekivati je da njegov odlazak bude jedan od prioriteta ove zime - prije i poslije prozivke koju će u petak ujutru obaviti novi trener ekipe, legendarni Dejan Stanković.

Na njegovom spisku vjerovatno se ne bi našao Erik Jirka, koji je ljetos pozajmljen Radničkom iz Niša, ali koji bi prema pisanju "Večernjih novosti" i sam mogao da napusti Srbiju sa svega 206 odigranih minuta za aktuelnog šampiona.

Crvena zvezda kupila je 22-godišnjeg Slovaka prije godinu i po dana za 750.000 evra i ostavila ga u Spartaku iz rodne Trnave do prošlog januara, kada se pridružio pripremama trenera Vladana Milojevića. 

Jevtović, Žander i Jirka odigrali su zajedno 2.300 minuta za Crvenu zvezdu, odnosno nešto više od 25 "punih" utakmica.

Kada nije uspio da se nametne prošlog proljeća (jedna asistencija na sedam mečeva), proslijeđen je na pozajmicu u Niš gdje se fino naigrao fudbala ove sezone (četiri gola, četiri asistencije, 19 utakmica, 1.478 minuta). Međutim, u međuvremenu za njega se zainteresovao poljski Gornjik koji bi mogao da postane vlasnik Jirkinog ugovora za sumu od 700.000 evra, navode "Novosti".

Spartaku bi pripalo 20 odsto od budućeg transfera brzonogog fudbalera koji se pokazao upravo u dvomeču kvalifikacija za Ligu šampiona između srpskog i slovačkog prvaka pred sezonu 2018/19.

Marko Marin prvi je fudbaler koji je napustio Stadion "Rajko Mitić" ove zime, a njegovim stopama trebalo bi da krenu i Hoze Kanjas, Ričmond Boaći...

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC