• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tuzla siti predstavio četiri nova igrača i novog trenera golmana

Autor mondo.ba/Fena

Uoči početka priprema za nastavak sezone u Tuzla Sitiju su u petak predstavili četiri nova igrača.

Najzvučnije ime među njima svakako je Filip Arežina (27), koji dolazi iz zagrebačke Lokomotive, a ranije je nastupao za Zrinjski, Olimpik, Željezničar, Rudar (Prijedor) i Mladost (Doboj Kakanj).

Osim njega, dres ekipe iz Simin Hana nosiće u drugom dijelu sezone još Nikola Leković (30), koji dolazi iz Mladosti (Lučani, Srbija), zatim, Muzafer Ivković (21), koji je prešao iz prvoligaša Bratstva iz Gračanice, te mladi golman Ahmed Delić (18), koji će, u stvari, biti treći čuvar mreže tuzlanskog premijerligaša, a dolazi iz drugoligaša Mladosti iz Malešića.

Možda će vas zanimati

Ekipu su uoči početka priprema napustili Said Husejinović i Nemanja Zlatković, te trener golmana Mirsad Dedić koji se, kao i Husejinović, vratio u tuzlansku Slobodu.

Šef stručnog štaba Tuzlaka Elvir Baljić, izvršio je danas na stadionu u Simin Hanu prozivku igrača koji su se okupili na zajedničkom ručku.

Baljić je prvi trening zakazao za sutra u 10 sati, a danas je predstavio novog pomoćnika, Kenana Hasagića, koji će biti trener specijalista zadužen za rad s golmanima.

"Imali smo pauzu od skoro mjesec dana, odmorili smo se, a sada nam predstoji težak trenažni period. Dvije sedmice ćemo raditi ovdje, a onda 26. januara idemo za Antaliju. Prvu pripremnu utakmicu imaćemo 18. januara u Tuzli potiv Zvijezde 09, a još četiri na pripremama u Antaliji", rekao je Baljić na konferenciji za novinare.

U Antaliji su dogovoreni kontrolni mečevi protiv Bačke Topole (30. januar), s ekipom Makedonija GP (2. februar) i ukrajinskim prvoligašem Karpatijem (5. februar). Generalna provjera pred nastavak prvenstva dogovorena je u gostima s ekipom Širokog Brijega (15. februar).

"U klub su stigla četiri nova igrača. Moguće je da u napadu dovedemo još dva, ali nećemo žuriti, jer tražimo samo provjerene, kvalitetne igrače. Trenutno smo na četvrtoj pozici za dva boda zaostatka za vodećim ekipama, a naš cilj u drugom dijelu prvenstva je da skupimo što više bodova", naglasio je Baljić.

Novi trener specijalista, Kenan Hasagić, radiće s golmanima.

"Pozvao me prijatelj, Baljić, a o samom klubu sam čuo sve najbolje. Njihove ambicije su mi dale do znanja da ovdje trebam doći i pokušam prenijeti svoje znanje i iskustvo", kazao je Hasagić.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC