• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Širokobriježani sutra kreću sa radom: Plasman na evro-scenu primarni cilj!

Autor mondo.ba/Fena

''Uvijek su nam evropski kupovi bili primarni cilj s tim da smo mi ranije bili plijen, a sada smo lovci'', rekao je trener Širokog Brijega Toni Karačić

Fudbaleri Širokog Brijega kreću sa pripremama za nastavak sezone, a glavni cilj ekipe sa Pecare je izlazak u Evropu.

Možda će vas zanimati

''Danas su igrači obavili ljekarske preglede. Nisam još dobio izvještaje, ali imaću ih tokom sedmice. Uglavnom, povrede su više-manje sanirane i nadam se da će zdravstveni bilten biti u redu'', rekao je u razgovoru za Fenu trener Širokobriježana Toni Karačić.

Za sutra ujutru je zakazana prozivka, a istog dana u 15 časova biće održan i prvi trening.

''Imamo relativno mladu ekipu. Vjerujem da ću na raspolaganju imati sve igrače iz jesenjeg dijela prvenstva, a postoji mogućnost da u klub dođe neki iskusniji igrač. Na pripreme ćemo povesti i par igrača iz omladinske škole što je nagrada za njihov rad i kvalitet koju su pokazali'', istakao je Karačić, dodavši da je još uvijek rano govoriti o transferima te da će se o tome više znati za desetak dana kada i službeno počne prelazni rok.

U okviru priprema za nastavak sezone dogovorene su prijateljske utakmice sa Metkovićem, Željezničarom, drugim timom splitskog Hajduka, Šibenikom i Tuzla sitijem.

Popis nije konačan, a satnice i mjesto odigravanja pripremnih utakmica biće naknadno određeni.

Osvrćući se na prvi dio sezone, Karačić je rekao da je start bio poprilično loš međutim u posljednjih nekoliko kola prije odlaska na zimski odmor Širokobriježani su popravili utisak te došli u poziciju da s optimizmom očekuju nastavak takmičenja.

''Naši ciljevi uvijek su visoko postavljeni. Ljudi koji sa mnom rade i ja pokušaćemo da napravimo sve da izvedemo klub u Evropu, iako znamo da neće biti lako. Uvijek su nam evropski kupovi bili primarni cilj s tim da smo mi ranije bili plijen, a sada smo lovci'', rekao je Karačić.

Nakon odigranih 19 od 33 planirana kola Široki Brijeg je sedmi na tabeli sa 27 bodova. Trener Širokog ističe kako će od presudne važnosti biti to kako će ekipa ući u proljećni dio sezone, posebno što u prva tri kola Široki Brijeg ima doste nezgodne protivnike.

Na svom terenu Širokobriježani će prvo dočekati Borac, zatim gostuju kod Mladosti, a onda slijedi hercegovački derbi - sudar Širokog i Zrinjskog na Pecari.

''Ako ostvarimo dobar rezultat u te tri utakmice, ozbiljno bi se uključili u borbu za vrh ljestvice. Problem je što ćemo u utakmici s Borcem biti dosta hendikepirani jer zbog akumuliranih kartona neću moći računati na trojicu igrača (Bernardo Matić, Bože Vukoja, Dominik Kovačić, prim.aut.)'', upozorio je Karačić.

Pored lige, Široki Brijeg na proljeće očekuje nastavak borbe u Kupu BiH.

Nakon što su u oktobru eliminisali Sarajevo, Širokobriježani očekuju ime protivnika u četvrtfinalu, a to će biti: Borac, GOŠK, Rudar Kakanj, Olimpik, Tuzla siti, Zrinjski ili Željezničar.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC