• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Najbolji u decembru? Sergej Milinković-Savić!

Autor mondo.rs

Srpski fudbaler izglasan za najboljeg fudbalera Serije A u posljednjem mjesecu 2019. godine.

Lacio je u strašnoj seriji, a veoma važan dio svih uspjeha je Sergej Milinković-Savić. Srpski vezista ove sezone igre sjajno, a to je prepoznala i Serija A koja mu je dodijelila priznanje.

Niz bez poraza, koji Lacio drži na trećoj poziciji i blizu vrha tabele, nastavljen je i tokom decembra. Usput, Rimljani su osvojili Superkup Italije, a Milinković-Savić je najbolji igrač Serije A!

Možda će vas zanimati

Prošlosezonski najbolji vezista prvenstva nastavlja sa sjajnim partijama na Apeninima. tokom decembra je upisao gol i asistenciju u prvenstvu, odigrao je svaki minut za ''nebeskoplave'', a u Superkupu je asistirao za vodeći gol svog tima.

Sada Lacio ima čak devet pobjeda u nizu u prvenstvu i sa 39 bodova, uz meč manje, prete Interu i Juventusu (45 bodova) u borbi za titulu. Pitanje je da li će izdržati ubitačan tempo. Lacio narednog proljeća neće igrati u Evropi, što bi moglo da im pomogne da se fokusiraju.

Jedini su tim u Italiji koji je tokom decembra imao maksimalan učinak. U tom periodu su dva puta savladali Juventus, od čega jednom u prvenstvu, a pojedinci iz redova rimskog kluba imaju sjajne statistike.


Tako je Ćiro Imobile sa 19 golova već sada ubjedljiv na čelnoj poziciji liste strijelaca. Prati ga Romelu Lukaku sa 14 golova, dok Kristijano Ronaldo ima 13. Luis Alberto je najbolji asistent lige sa sedam dodavanja koja su dovela do gola, dok je Sergejeva statistika tri pogotka i pet asistencija u prvenstvu.

U pobjedi nad Udinezeom (3:0) Sergej je imao asistenciju, protiv Juventus (3:1) je postigao gol, a jedini meč bez učinka u decembru mu je bio pobjeda protiv Kaljarija (2:1).

Lacio će u narednom kolu imati težak posao pošto im na ''Olimpiko'' dolazi Napoli. Ipak, u ubitačan napadački trojac koji čine Luis Alberto, Sergej Milinković-Savić i Ćiro Imobile ne treba sumnjati ni protiv tima koji predvodi Đenaro Gatuzo.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC