• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Na "Grbavici" radovi teku punom parom, najavljeni i novi projekti

Autor mondo.ba

Kada se završi krov na istočnoj tribini, klub namjerava da započne projekat postavljanja fasade na sjevernu tribinu, a zatim će se okrenuti najvećem projektu do sada - rekonstrukciji južne tribine.

Na stadionu "Grbavica", domu Fudbalskog kluba Željezničar, u toku je postavljanje konstrukcije krova na istočnoj tribini.

Navijači "plavog" kluba tako će narednu polusezonu, u kojoj će se njihovi ljubimci boriti za titulu šampiona BiH, gledati u dosta boljim uslovima, barem kada su u pitanju vlasnici desetogodišnjih ulaznica i oni koji imaju pristup novoizgrađenom dijelu stadiona.

Možda će vas zanimati

Kako je rekao generalni sekretar kluba Faruk Brković, radovi u vrijednosti oko 800.000 KM počeli su 25. novembra prošle godine i biće završeni krajem ovog mjeseca. 

"Planiramo da u proljećni dio prvenstva uđemo sa natkrivenom istočnom tirbinom. Novčana sredstva je obezbijedila UEFA, a projekat će našim navijačima donijeti novi ambient i komfor, igrači će osjetiti bolju atmosferu jer će stadion biti dosta akustičniji. Navijači će biti zaštićeni od padavina i sigurno je da ih očekuje novi ugođaj na stadionu", rekao je Brković u izjavi za Fenu.

Željezničar neće stati na ovom projektu.

Naime, kada se završi krov na istočnoj tribini, klub namjerava da započne projekat postavljanja fasade na sjevernu tribinu, a zatim će se okrenuti najvećem projektu do sada - rekonstrukciji južne tribine.

"Početak radova na južnoj tribini nije još uvijek određen, ali mi očekuje da bi to mogao da bude septembar ove godine. Pred kraj 2019. godine obavili smo nekoliko razgovora s Vladom KS, Opštinom Novo Sarajevo i predstavnicima Grada Sarajevo. Svi su pokazali interes da nam pomognu u ovom projektu, ali još uvijek nismo ništa zvanično potpisali", objasnio je generalni sekretar FK Željezničar.

Kako je istakao, projektom je planirano da nova južna tribina s oko 5.000 sjedećih mjesta, po uzoru na sjevernu, bude odaljena od terena pet do šest metara, što će sigurno doprinijeti ugođaju i atmosferi na stadionu.

Konstrukcija postojeće južne tribine će ostati kao zaštita od klizišta s obližnjeg brda, a ispod tribine će se graditi parking.

"Biće to jednostavna navijačka tribina s takozvanim kopom koji će našim najvatrenijim navijačima omogućiti da naprave još bolju atmosferu na stadionu. Neće to biti megalomanski projekat, sve će se kao i do sada raditi u duhu stadiona Grbavica", zaključio je Brković.

Po završetku svih ovih projekata "Grbavica" će i dalje ispunjavati treću kategoriju FIFA propozicija jer su za dostizanje četvrte kategorije potrebna ulaganja u zapadnu tribinu, gdje bi morao da se poveća broj mjesta za novinare i fotoreportere, kao i broj parking mjesta, te da se napravi niz dodatnih korekcija i ulaganja.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC