• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Prvo poluvrijeme bez golova, pa poraz "koltova" za deset minuta

Autor mondo.ba

Ekipa iz Gelzenkirhena trijumfovala je na startu nastavka sezone i prekinula bundesligaški bez pobjede u mečevima sa Borusijom, koji je trajao šest utakmica.

 Bundesliga 18. kolo Šalke Borusija Menhengladbah 2 0 Izvor: Dean Mouhtaropoulos/Bongarts

Prva utakmica proljećnog dijela Bundeslige ponudila je odličan derbi između Šalkea i Borusije iz Menhengladbaha i trijumf domaćina nad velikim protivnikom:

ŠALKE – BORUSIJA M. 2:0 (0:0)
/Serdar 48, Gregorič 58/

Upisao je tako Šalke PRVI bundesligaški trijumf nad Borusijom iz Menhengladbaha nakon šest mečeva u kojima nije osjetio slast pobjede.

Na posljednjih šest utakmica omjer je bio 0-3-3, a Šalke je do večerašnjeg duela posljednju pobjedu nad "koltovima" zabilježio u oktobru 2016. godine.

Ako, inače, dodamo i dvomeč osmine finala Lige Evrope iz marta 2017. godine, onda Šalke za pobjedu nad večerašnjim rivalom nije znao na osam utakmica!

A da će taj neslavni niz prekinuti, znalo se praktično do ulaska u posljednju trećinu utakmice. 

Naime, pitanje pobjednika na Veltins-Areni Šalke, za kojih je cijeli meč odigrao Matija Nastasić, riješio je za deset minuta drugog poluvremena – u intervalu od 48. do 58. minuta.

Goste je "načeo" Suat Serdar udarcem sa distance, a ispostavilo se na kraju da ih je nakon izbjegavanja ofsajd zamke i asistencije Benita Ramana dokrajčio Mihael Gregorič debitantskim golom po dolasku na šestomjesečnu pozajmicu iz Augzburga.

Za vrijeme prvih 45 minuta derbija na Veltins-Areni mreže su mirovale, ali uzbuđenja kako pred jednim, tako i pred drugim golom nije manjkalo.

Izvor: Dean Mouhtaropoulos/Bongarts

U tri navrata je švajcarski čuvar mreže Jan Zomer spasio "koltove" i to prvo u petom minutu, u razmaku od samo nekoliko sekundi, nakon pokušaja pomenutih Mihaela Gregoriča i Suata Serdara, a potom i u 28. minutu, kada je odlično intervenisao nakon udarca Benita Ramana, koji je morao bolje da odreaguje u situaciji "1 na 1".

Izabranici Davida Vagnera zaprijetili su preko Alasanea Plee i Markusa Tirama – prvog je u želji da postigne pogodak odličnom intervencijom spriječio Markus Šubert, a drugog Gregorič, izbacivši loptu sa gol-linije.

Večerašnjim trijumfom Šalke se probio na četvrto mjesto na tabeli uz 33 boda, četiri manje i utakmicom više od prvoplasiranog RB Lajpciga, dok će Borusija i pored petog neuspjeha u sezoni prenoćiti na drugom mjestu uz 35 bodova.

BUNDESLIGA – 18. kolo

Šalke – Borusija M. 2:0 (0:0)
/Serdar 48, Gregorič 58/

Subota:

Augzburg – Borusija D. (15.30)

Fortuna – Verder (15.30)

Keln – Volfsburg (15.30)

Hofenhajm – Ajntraht (15.30)

Majnc – Frajburg (15.30)

RB Lajpcig – Union Berlin (18.30)

Nedjelja:

Herta – Bajern (15.30)

Paderborn – Bajer (18.00)

TABELA: RB Lajpcig 37, Borusija M. (+1) 35, Bajern 33, Šalke (+1) 33, Borusija D. 30, Bajer 28, Hofenhajm 27, Frajburg 26, Volfsburg 24, Augzburg 23, Union Berlin 20, Herta 19, Ajntraht 17, Majnc 18, Keln 17, Fortuna 15, Verder 14, Paderborn 12.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC