• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Venger zna šta je sa Arsenalom: Ostavili smo dušu na Hajberiju

Autor mondo.rs

Legendarni trener kaže da Emirejts prosto nema dušu

 Venger zna šta je sa Arsenalom: Ostavili smo dušu na Hajberiju Izvor: Clive Mason/Getty Images Europe, Guliver

Legendarni trener Arsenala Arsen Venger ocijenio je da je taj klub "ostavio svoju dušu" na Hajberiju i da je nije pronašao kada se preselio na Emirejts.

Venger je i dalje bio trener kada se Arsenal premjestio 500 metara od svog istorijskog doma Hajberi na futuristički Emirejts 2006. godine.

Možda će vas zanimati

Hajberi, sa svojih 38.419 mjesta, sravnjen je nakon što ga je Arsenal napustio poslije 93 godine, a na njegovom mjestu je izgrađen stambeni kompleks, mada je ostala njegova čuvena art deko fasada Istočne tribine.

Izvor: Guliver, Tom Shaw/Getty Images Europe

Tim iz Sjevernog Londona bio je redovan kandidat za titulu na Hajberiju, a tri puta je bio šampion. Od preseljenja na novi stadion, međutim, stagnira, pošto mu je najbolji plasman bilo drugo mjesto u sezoni 2015/16. Trenutno je 10. na tabeli. Venger je juna 2018. otišao poslije 22 godine na čelu kluba.

"Preselili smo se sa Hajberija, koji je imao dušu. Izgradili smo novi stadion, ali nikada nismo pronašli dušu – ostavili smo je na Hajberiju. Nikada nismo mogli da napravimo nešto slično iz bezbjednosnih razloga", rekao je Venger za beIN Sports.

"Razdaljina od terena do tribine morala je da bude veća da bi mogla da prolaze ambulantna kola. Nagib tribina morao je da bude manji, a sve te stvari uticale su direktno na atmosferu, koju nismo nikad uspjeli ponovo da napravimo", objasnio je trener.

Venger je bio kreator Arsenalove nepobjedive sezone, nešto što Liverpul pokušava da uradi sada. A Francuz je imao nekoliko savjeta za Jirgena Klopa kako da to uradi.

"Pogledajte kloiko golova daju, a koliko primaju. Vrlo su dobri. Igraju inteligentan fudbal, njihovi igrači donose pametne odluke na terenu. Iz mog iskustva, kad igrači ovako igraju, stvori se uvjerenje da je potrebno samo da nastave da igraju i pobjeda će doći", rekao je Venger, a onda pojasnio:

"Tako nešto je jako teško dostići, jer je timu potrebna vrlo posebna serija da to uradi i da iz ekipe nestane strah od poraza. To je nešto što je jako važno, a što oni sada imaju".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC