• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Istorijska partija: Dve četvrtine dovoljne da Mostert utrči u Superbol

Autor mondo.rs

Prednost od 27:0, koju su na poluvremenu imali San Francisko Fortinajnersi, bila je nedostižna za njihove rivale u nastavku susreta.

 Istorijska partija: Dve četvrtine dovoljne da Mostert utrči u Superbol Izvor: Thearon W. Henderson/Getty Images North America, Getty Images/Thearon W. Henderson

Deklasirali su ih u regularnom dijelu sezone, a kada je bilo najbitnije, u finalu konferencije, ponovili su nešto slično. Još jedan ubjedljiv trijumf Fortinajnersa doveo ih je do velikog finala, gdje će se boriti protiv Tenesi Tajtansa.

Trčao je Rahim Mostert, bio neuhvatljiv za sve ostale ljude na stadionu i sa čak četiri napravljena tačdauna riješio je pitanje pobjednika. Tri je napravio u prve dvije četvrtine, kada je ekipa iz San Franciska i stigla do ubjedljive prednosti. Na kraju je bilo ''samo'' podnošljivih 37:20.

Možda će vas zanimati

O utakmici kakvu je Mostert odigrao pričaće se godinama. Nekoliko NFL rekorda je oborio svojim trčanjem, ali će njegov i fokus ekipe prije svega biti na Superbolu, koji je ne tako davno bio nezamisliv u San Francisku.

Petostruki osvajači NFL lige su poslednju titulu u konferenciji zabilježili još davne 2012. godine, a posljednji trijumf u Superbolu 1994. godine. Od tada su samo jednom igrali finale, pa će okršaj sa Tenesijem biti pravi izazov.

Predvođeni Čimom Tomsulom, Lipom Kelije i Kajlom Šanahanom, Fortinajnersi su u svakoj od prethodne četiri sezone upisivali više poraza nego pobjeda. Ove sezone je situacija bila drugačija, pošto je Šanahan stvorio čudo. Nakon regularnih 13-3, pobijeđeni su Minesota Vikinzi, a zatim i Grin Bej Pekersi, za odlazak u Superbol.

Što se tiče najboljeg pojedinca ovog meča, biće dovoljno da kažemo samo nekoliko stvari. Niko pre njega, u jednoj plej-of utakmici, nije istrčao 150 i više jardi za poluvrijeme, uz tri tačdauna. Niko u plej-ofu nije uspio ni da pretrči više od 200 jardi, a da istovremeno upiše četiri tačdauna.

Nakon što je Mostert ostavio Pekerse na 27 poena zaostatka, oni su pokušali da se vrate u meč. Neuspješno doduše, jer je na tačdaun Džonsa od odgovorio svojim četvrtim na meču, za 34:7 na kraju treće dionice.

U četvrtoj je, sasvim logično došlo do opuštanja, pa je tim Grin Beja dobio taj period igre. Igrali su na sve ili ništa, pokušavali i konverzijom za dva poena, ali to nije bilo uspješno. Dva tačdauna u četvrtoj dionici su bila dovoljna samo da se ublaži razlika.

Ovogodišnji Superbol se igra 2. februara u Majamiju, uz nastupe Dženifer Lopez i Šakire. Pored njih dvije će nastupiti Demi Lomato koja će otpjevati himnu, a Tenesi Tajtansi i San Francisko Fortinajnersi će se boriti za titulu.

Tagovi

NFL

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC