• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nevilu nejasno: Pa kako više ne otpuste Vudvorda?!

Autor mondo.rs

Bivšem kapitenu Junajteda nejasno kako je izvršni potpredsjednik i dalje na funkciji

 Mančester Junajted Geri NEvil Ed Vudvard treba da dobije otkaz Izvor: MICHAEL REGAN/GETTY IMAGES EUROPE, Guliver

Bivši kapiten Mančester junajteda Gari Nevil misli da bi vlasnici kluba trebalo da otpuste Eda Vudvorda.

Poslije poraza Junajteda od Liverpula 2:0, u nečemu što se nekad zvalo "najveća utakmica engleskog fudbala, oglasio se i Nevil. On je ocenio da je Vudvord predsjedavao tokom previše neuspjeha i da je došlo vrijeme da ga Glejzeri otjeraju sa funkcije izvršnog potpredsjednika kluba.

Možda će vas zanimati

 Od kada se prije šest i po godina penzionisao legendarni ser Aleks Ferguson, Junajted je potrošio skoro milijardu evra (996 miliona) na pojačanja i trenutno najviše plaća svoje igrače u Premijer ligi, ali trenutno zaostaje pomalo nevjerovatnih 30 (TRIDESET) bodova za liderom Liverpulom, odnosno ima isti broj bodova kao Vulfsi.

"Đavoli" su od 2013. godine samo dva puta bili među prva četiri na tabeli, a sada se suočavaju sa ozbiljnim rizikom da peti put u sedam sezona ne izbori plasman u Ligu šampiona, čime bi rizikovao i sponzorski ugovor sa Adidasom za dresove. Doduše, Junajted bi mogao u Ligu šampiona ako osvoji Ligu Evrope, ali kako je do sada igrao, to nije tako izgledna opcija.

Nevil već dugo javno kritikuje Vudvorda, govoreći da će biti "stvarno pogrešno" ako funkcioner ostane na funkciji posle svih problema koji su se u njegovom mandatu pojavili u klubu.

"Ne mogu da promijenim vlasništvo Junajteda, niko ne može. Teško mi je da razumijem zašto vlasnici istraju u vjerovanju ovom menadžmentu da će izgraditi šampionski tim od odlaska ser Aleksa", rekao je Nevil u svom podkastu.

"Prije dve nedelje sam vidio statistiku i vidio da Junajted ima drugi najveći platni spisak na svijetu. A to je sa ovim timom koji imaju. To je neoprostivo, stvarno je neoprostivo. Ne mogu da vjerujem da kada u klub uložite to što ste uložili u posljednjih pet-šest-sedam godina i dobijete ono što je sad na terenu", zbunjen je Nevil.

Računica je za njega jasna, odnosno, ko je odgovoran za to.

"Ako ne izgubite posao koji se suštinski sastoji od nadgledanja investicije, tog platnog spiska i sastavljanja tima na terenu, onda moram da je nešto tu stvarno pogrešno", rekao je Nevil.

Roj Kin je nedavno rekao da bi Junajted trebalo da dovede Harija Kejna, jer je uvijek radio slično – dovodio je najbolje. Nevil se slaže sa tim, i misli da bi to trebalo da važi i za upravu kluba.

"Nema pravog talenta u izvršnom timu. Ono što klub treba da uradi i što je trebalo da uradi prije više godine je da pokupi najbolje fudbalske operativce i zaposli ih, a oni to ne rade. Ne rade i ovo je sad brljotina", rekao je Nevil.

Vudvord je najplaćeniji direktor u Premijer ligi, pošto mu je godišnja plata oko 3,7 miliona evra. On i Glejzeri su prije devet dana bili na meti oštrih navijača Mančester junajteda pre devet dana, kada je njihov klub kod kuće pobijedio Norič 4:0.