• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Savo Milošević: Ovo nije ni amaterizam! Ekipa je reagovala i to me raduje

Autor Vladimir Sukdolak

Trener Partizana Savo Milošević objasnio zašto je burno reagovao u pripremnoj utakmici protiv Vitorula i zašto je prije vremena "odsvirao kraj" meča.

 Savo-Milosevic-o-tome-zasto-je-povukao-ekipu-sa-terena Izvor: MN PRESS

/od izvještača MONDA iz Turske, Vladimira Sukdolaka/

Neobične scene na pripremama Partizana u Turskoj. Crno-bijeli su igrali prvu kontrolnu utakmicu protiv rumunskog Vitorula, ali je od početka meča trener crno-bijelih Savo Milošević bio nervozan i ljutito je reagovao na mnoge sudijske odluke. Kada mu je prekipilo, pred kraj utakmice, pozvao je tim da napusti teren!

"Iznervirao me je amaterski nivo suđenja. Izašli smo da odigramo prijateljsku utakmicu, a poslije 15 minuta smo shvatili da ne možemo da odigramo prijateljsku, već takmičarsku. I to smo prihvatili - da igramo takmičarsku, a ako je takmičarska onda mora da bude profesionalna i da svi akteri budu na profesionalnom nivou. A ovo nije bio ni amaterski nivo suđenja i ne možemo da pristupimo utakmici na takmičarskom nivou, a da na terenu imamo nedorasle aktere", rekao je Milošević grupi novinara koja prati Partizan na pripremama.

POGLEDAJTE

Milošević je više puta istakao da ga rezultat ne zanima i da mu je svejedno da li je ostvarena pobjeda od 3:0 ili poraz identičnim rezultatom.

"Ne znam kome treba da u prijateljskoj utakmici neko povrijedi trojicu igrača. Zašto?", kaže Milošević i ističe da nije nezadovoljan ponašanjem protivničke ekipe i cijele klupe Vitorula:

"Oni rade svoj posao, to je njihovo pravo, imali smo i žešćih utakmica ljetos na pripremama na Zlatiboru i u Sloveniji. Oni ljudi pripremaju ekipu na način koji misle da treba i ne pada mi na pamet da im se miješam. Ovdje je riječ o elementarnom neznanju. Ako hoćete takmičarsku, profesionalnu utakmicu, onda svi moraju da budu na tom nivou, a ove sudije ne zadovoljavaju nijedan kriterijum. Da smo mi odgovorili agresijom došlo bi do tuče, vjerovatno, ili do startova rizičnih za povrede. A to nam ne treba".

Na pitanje novinara zašto je bio nervozan od početka utakmice, odgovorio je da je probao da pritiskom na sudije uvede meč u normalni tok.

"Za nas je ovo bio trening, samo trening, rezultat me, ponavljam, uopšte nije zanimao. Htio sam da vidim koliko smo pretrčali, da vidimo u kom smjeru da idemo, imamo neki plan i mene je samo ta stvar zanimala. Prezadovoljan sam i kako su momci istrčali, i njihovom reakcijom kad su vidjeli da moraju da uđu u trku, agresiju. I to smo prihvatili, dali smo gol koji je poništen ne znam ni ja zbog čega, ali je važno da smo reagovali na terenu", rekao je Milošević i dodao:

"Uvijek govorim - trku ćemo imati, i voljni momenat, agresiju. To nam je obaveza. Razumem i da se odigra loše, pripreme su, ali momci su dobro odigrali, odgovorili, reagovali...".

CELA IZJAVA MILOŠEVIĆA

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC