• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ništa od duple pobede Partizana: Suma "spakovao" gol Tošiću,povreda Lutovca

Autor mondo.rs

Partizan i Krakovija odigrali su nerešeno u drugom pripremnom meču crno-belih u Beleku. Brinu iznuđene izmene Asana i Lutovca.

 Partizan - Krakovija 1:1 prijateljska utakmica Izvor: MONDO/Vladimir Sukdolak

Pošto su mlađi igrači i oni sa manjom minutažom nadigrali rumunski Vitorul (1:0), tri sata kasnije, na istom mestu – terenu hotela "Sueno", igrači Partizana, koji bi trebalo da budu nosioci na proleće, odigrali su 1:1 sa poljskom Krakovijom.

Partizan je poveo preko Zorana Tošića u 60, a izjednačio je Tomas Vesternicki iz penala u 85. minutu.

Možda će vas zanimati

Da je rezultat u drugom polanu više puta je ponovio trener "parnog valjka" Savo Milošević, ipak, crno-beli su bili bliži pobedi i na kraju su je po svemu viđenom i zaslužili, ali je nisu ostvarli. Posle ne tako zanimljivog prvog poluvremena, u kojem je Umar Sadik propustio najbolju šansu, nastavak utakmice doneo je mnogo više prilika i uzbuđenja i to u šesnaestercu Krakovije.


Tome je doprinelo pojavljivanje Sjedube Sume u postavi, odnosno način na koji je povezao redove srpskog tima. Uostalom, Gvinejac je i bio asistent Tošiću kod gola. Idealne prilike nisu iskoristili Sadik i Ivanović, pa je kazna stigla pred kraj meča, kada je Rajko Brežančić skrivio penal, a Vesternicki pogodio mrežu sa penala.

Takuma Asano se posle jednog sprinta uhvatio za ložu, pa je Milošević morao da ga preventivno izvede. Međutim, više brine povreda Aleksandra Lutovca. On će u četvrtak morati na pregled magnetnom rezonancom posle kojeg će biti poznat stepen povrede takođe zadnje lože.

Partizan u Antaliji ostaje do ponedeljka, a dan ranije imaće proveru protiv Ružomberoka.

PARTIZAN: Stojković (N. Stevanović) – Miletić (Lutovac/Ivanović), Ostojić, S. Pavlović, Urošević (Brežančić) – Zdjeler, Šćekić (Suma) – Tošić (F. Stevanović), Natho (Smiljanić), Asano (Marković) – Sadik (Škrbić).

KRAKOVIJA: Pešković, Rapa, Helik, Jablonski, Ferareso, Gol, Hanča, Rakoči, Lošaj, Souza, Lopes.


NAJZANIMLJIVIJI DETALJI:

KRAJ!

87' Velika šansa za Ivanovića! On je ušao umesto Lutovca...

84'/85' PENAL za Krakoviju! Brežančić je skrivio najstrožu kaznu. Tomas je bio precizan. Stevanović je i ovaj put pročitao stranu, ali nije uspeo da dohvati loptu.

83' Preforsiran je Lutovac. Uhvatio se za zadnju ložu i morao je van terena...

- Milan Smiljanić je na terenu umesto Natha. Sada na svojoj pozciji zadnjeg veznog. U prvoj utakmici danas vrlo dovro odgovorio je zadacima kao štoper.

66'  Još dve izmene. Na terenu su momci koje smo isto gledali pre podne. Miljan Škrbić umesto Umara Sadika i Aleksandar Lutovac umesto Nemanje Miletića.

- Odmah posle gola, Tošić je ustupio mesto Filipu Stevanoviću.

Izvor: MONDO/Vladimir Sukdolak


60' GOL! Partizan je iskoristio grešku krakovije na svojoj polovini, loptu je preuzeo Suma, povukao je po levoj strani, a onda poslao "brzu loptu" po zemlji na drugi kraj šesnaesterca, odakle je Tošić iz prve pogodio suprotan ugao. Vrlo lepo!

50' UMAR SADIK!
Bolju priliku od ove koja mu se ukazala posle pet minuta igre ne može da ima. Milimetarski precizan pas Sume u prostor spojio je visokog Nigerijca sa protivničkim golo, ali situaciju "jedan na jedan" nije pretvorio u vođstvo Partizana. Golman Krakovije je izašao kao pobednik.

46'
Počelo je drugo poluvreme. Milošević je napravio nekoliko izmena. Među stativama je Nemanja Stevanović, na poziciji levog beka Rajo Brežančić, Natho se vratio na mesto Šćekića, koga je zamenio Sejduba Suma. 

- Završeno je prvo poluvreme. Partizan je bio bolji, barem za jednu veliku šansu Sadika i šut Pavlovića. Krakovija je bez prilika. Nema golova.

43'
Odvažio se Strahinja Pavlović i krenuo u napad. Često je to radio i tokom prvog dela sezone. Razmenio je štoper Partizana "dupli pas", opalio sa 20 metara, ali je Pešković nekako uspeo da izbije loptu u korner.

37' PRILIKA!
Konačno šansa na utakmici. Umar Sadik imao je odličnu priliku da dovede Partizan u vođstvo, ali nije pogodio sa samo nekoliko metara, izblokiran je. "Parni valjak" izveo je lepu akciju, prvo je Slobodan Urošević odlično "izbacio" Lazara Markovića na levom krilu. Usledila je precizna lopta na "drugu stativu", gde ju je Zoran Tošić samo odložio za Sadika u gol šansi.

34' Posle sprinta, Takuma Asano se uhvatio za ložu. Milošević mu je rekao da izađe, ne želi da rizikuje. Na teren će Lazar Marković.

25'
Nema prilika...

10' Poljaci su prvi put opasno zapretili... Na sreću po crno-bele, bio je loš pas kroz šesnaesterac.

7'
Opasan napad Partizana nije urodio plodom. Bibras Natho je prošao po desnom krilu, ali njegova prizemna lopta nije došla do saigrača u crnim dresovima.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC