• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Evroliga opet kaznila Crvenu zvezdu, klub je ljut!

Autor mondo.rs

Pljuvanje, bacanje tvrdih predmeta... Crveno-beli su ove sezone platili previše i zbog toga su počeli da slikaju i prijavljuju huligane u redovima svojih navijača.

 Evroliga opet kaznila KK Crvena zvezda Izvor: MN PRESS

Kancelarija Evrolige ponovo je kaznila Košarkaški klub Crvena zvezda!

Ovog puta zbog nesportskog i, kako je navedeno na sajtu crveno-belih, "izuzetno neodgovornog ponašanja dela publike i pojedinaca" tokom meča 20. kola u kom je šampion Srbije doživeo poraz od berlinske Albe prošlog petka pred skoro 15.000 navijača u "Areni".

Suma?

Možda će vas zanimati

Čak 38.000 evra.


Ukupno ove sezone?

"Samo" 220.000 evra.


Evo i kompletnog saopštenja na portalu KK Crvena zvezda.

"Kazna koju je izrekao disciplinski sudija Evrolige Patrik Granžan odnosi se na dva teška prekršaja prema disciplinskom pravilniku tog takmičenja, a to su (ponovno) pljuvanje sudije i bacanje tvrdih predmeta u teren tokom i nakon utakmice.

– Zbog pljuvanja jednog od sudija po izlasku sa terena, kao i činjenice da je i ovaj prekršaj ponovljen (klub je u sezoni 2016/2017 kažnjen sumom od 15.000 evra za identičan prekršaj, kao i ove sezone sumom od 30.001 evra nakon utakmice sa Baskonijom) – klub se ovoga puta kažnjava sumom od 35.000 evra!

– Zbog ubacivanja pakle cigareta, dva upaljača I kovanice tokom pause izneđu treće I četvrte četvrtine, takođe i nakon utakmice, kao i činjenice da se ovaj prekršaj ponavlja, klub se kažnjava sumom od 3.000 evra;

To su i minimalne moguće kazne za ovakve vrste (ponovljenih) teških prekršaja (najveća predviđena novčana kazna je 280 hiljada evra), pošto bi u slučaju ponavljanja istog prekršaja, svaka naredna kazna bila duplirana. Klub uz to može biti dodatno kažnjen oduzimanjem bodova, igranjem pred praznim tribinama, pa čak i privremenom suspenzijom iz takmičenja", navedeno je na sajtu kluba, koji je očigledno rešio da stane na put huliganima u redovima svojih navijača.

Crvena zvezda objavila je i da su svi koji su pljuvali i gađali sudije i ostale aktere utakmice - identifikovani i procesuirani.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC