• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda desetkovana u Barseloni: "Bez petorice, ali nikad se ne zna..."

Autor mondo.rs

Crvena zvezda oslabljena je otputovala na duel 21. kola Evrolige u Kataloniju. Spisku igrača koji neće nastupati pridružio se i kapiten Branko Lazić

 Evroliga-21.-kolo-Barselona-Zvezda-uzivo-23.-januar-21.00 Izvor: MN PRESS

Dragan Šakota poveo je tim Crvene zvezde na duel protiv Barselone u 21. kolu Evrolige, ali u "krnjem" sastavu.

Crveno-bijeli će protiv ekipe Svetsilava Pešića nastupati bez čak petorice igrača. Posljednji na spisku košarkaša koji neće nastupiti je kapiten Branko Lazić, kojeg je "pokosio" virus.

Možda će vas zanimati

"Normalno vidite da program ide i tu nema stajanja. Mi smo odigrali utakmicu protiv Cibone odgovorno, koliko je bilo potrebno da se pobijedi i da se zadrži koncentracija. Barselona je veliki izazov, ekipa iz gornjeg dijela Evrolige. Mi nažalost, ne možemo da računamo na petoricu igrača, tako da nas to malo obeshrabruje, ali nadam se da ćemo rasterećeno odigrati jednu jednu dobru utakmicu", rekao je Dragan Šakota pred put u Španiju.

Zvezda - Barsa 3:5

Crvena zvezda i Barselona odigrali su do sada osam mečeva u Evroligi, a Katalonci su slavili na pet duela, uključujući i na posljednjem, odigranom u Beogradu krajem oktobra prošle godine (73:65).

Osim Lazića u timu crveno-bijelih neće biti ni Stratosa Perperoglua, Filipa Čovića, Marka Jagodića Kuridže i Dejana Davidovca, ali gosti žele da, bez obzira na probleme koje imaju, prikažu kvalitetnu partiju.

"Imam izuzetan respekt za sve španske ekipe, a Barselona i Real su dvije najkvalitetnije koje su pokrivene na svim pozicijama sa izuzetno visokim igračima i na spoljnim pozicijama, od pleja Hange, koji je preko dva metra, do trojki koji su do visine centra, gdje oni mogu jako često da preuzimaju i da pokrivaju skokove sa tim spoljnim pozicijama. To je jedan kvalitet kojem mi u ovom trenutku ne možemo da pariramo, ali sa velikim entuzijazmom i rasterećenošću možemo da odigramo kvalitetnu utakmicu što je vrlo bitno. Nikad se ne zna. Tako treba razmišljati. Da u svakoj utakmici gledamo šansu koja nam se ukaže", naveo je trener Zvezde.

Barselona zauzima peto mjesto na tabeli sa skorom 14-6 i Nikola Jovanović navodi da je jedan od favorita u Evroligi.

"Igraju fenomenalno, ali opet ne treba ići tamo sa bijelom zastavom nego mislim da možemo da napravimo iznenađenje, da ih usporimo u tranziciji, da svedemo igru i igramo u nekom našem sporijem ritmu i da tražimo tu neku šansu. Siguran sam da neka želja i dodatna motivacija kada se igra protiv kluba kao što je Barselona neće nama nedostajati, bez obzira na dosta problema i da ćemo napraviti dobar rezultat", navao je Jovanović.

Utakmica Barselona - Crvena zvezda igra se u četvrtak od 21 čas u Blaugrani.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC