• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bajević: Od Ognjena Vranješa zavisi da li će se vratiti u "zmajeve"

Autor mondo.ba

Novi selektor Bosne i Hercegovine Dušan Bajević obratio se javnosti u Sarajevu.

 Dušan Bajević: Ognjen Vranješ, od njega zavisi povratak u reprezentaciju BiH Izvor: MN PRESS

Osim imenovanja svog stručnog štaba, koji će činiti Rusmir Cviko, Adnan Čustović i Slaven Musi kao njegovi pomoćnici, imenovan je i Zvjezdan Misimović kao tehnički direktor reprezentacije, te Darko Ljubojević kao tim-menadžer "zmajeva". Za kondicionu pripremu biće zadužen Eldin Jelešković, a trener golmana će biti naknadno izabran.

Ipak, ono što je najzanimljivije za našu javnost bio je mogući povratak defanzivca AEK-a Ognjena Vranješa među "zmajeve".

Možda će vas zanimati

"On je dugo bio dio reprezentacije. Dao je mnogo reprezentaciji i to mu niko ne osporava. Borbenost i zalaganje. Najviše zavisi od njega samog da li će se vratiti u reprezentaciju. Razgovarao sam s njim i još ću jednom, pa ćemo vidjeti. Ipak, to od njega zavisi", rekao je selektor Bajević.

Dalje nije želio da govori o drugim imenima...

"Svi igrači koji su spremni, računam na njih. Danas ne mogu govoriti nikako o imenima, pomenuli smo Vranješa i to je to. Ne možemo sada o imenima. Reprezentacija je reprezentacija, igrači se moraju promijeniti i shvatiti da igraju za reprezentaciju. Ambijent odličan postoji i mora da postoji. Ako ga nema, stvorićemo ga. Razgovaraćemo sa svima. Igrači nam igraju u velikim klubovima van BiH i moraju tako i igrati na terenu".

Podvukao je da su bh. selekciji najvažnije pobjede te je kazao da će biti učinjeno sve kako bi se BiH plasirala na Evropsko prvenstvo.

Bajević nije otpisao ni igrače koji ne igraju u svojim klubovima, već da će pozvati sve one koji svojim iskustvom mogu pomoći reprezentaciji.

Prva pobjeda na terenu od Bajevića na klupi BiH očekuje se 26. marta, kada se bh. reprezentativci u polufinalu baraža Lige nacija za plasmanna EURO 2020 sastaju sa Sjevernom Irskom.

Selektor BiH je naglasio da se već dogovara oko toga ko će igrati za bh. nacionalni tim i kako će postaviti igru, ali o svemu će se još razgovarati te će biti potrebno upoznati tim Sjeverne Irske.

"Vidjećemo kako da tu važnu prepreku uspijemo savladati, vjerujem da motiv postoji i da su svi oni svjesni šta će značiti ako pobijedimo u toj utakmici i odlazak na Evropsko prvenstvo".

Bajević (71) na poziciju selektora BiH imenovan je 21. decembra prošle godine, nakon što je smijenjen Robert Prosinečki. U bogatoj trenerskoj karijeri 71-godišnji stručnjak vodio je mostarski Velež, u kojem je proveo i veći dio igračke karijere, zatim AEK, Olimpijakos, PAOK, Crvenu zvezdu, Aris, Omoniju i Atromitos.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC