• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Emptyhad": Pep zaratio sa navijačima BEZ razloga, plavi Mančester je ljut!

Autor mondo.rs

Čini se, s pravom.

 Mančester siti sukob navijači - Pep Gvardiola Izvor: Guliver, Gareth Copley/Getty Images Europe

Na 12 utakmica šampiona Engleske kod kuće ove sezone u prosjeku je ostajalo prazno svega 627 stolica na četvrtom najvećem stadionu u Premijer ligi.

Iako ih "bije" glas da su najmanje vjerna publika na Ostrvu, navijači Mančester junajteda gotovo "do krova" su ispunjavali tribine na koje maksimalno može da stane 55.017 ljudi.

Računajući i gostujuće navijače, a u zavisnosti od stadiona do stadiona "boksovi" određeni za njih imaju od dvije do tri hiljade sedišta, ove sezone okupljalo se prosječno 54.390 navijača - što je neznatno bolji prosjek od prošlogodišnjeg kada su "građani" odbranili titulu u dramatičnoj trci sa Liverpulom do poslednjeg kola.

Možda će vas zanimati


Međutim, kada se u nedjelju popodne po kiši i vjetru okupilo svega 39.223 ljudi na duelu šesnaestine finala FA kupa sa drugoligašem Fulamom, završen pobjedom od 4:0, Pep Gvardiola razočaran je izašao pred novinare i uputio reči kritike navijačima najuspešnijeg engleskog kluba u posljednjih deset godina.

"Naša motivacija je bila prava, a nadam se da će na sljedeću utakmici protiv Junajteda doći i naši navijači i da će stadion biti pun", rekao je Gvardiola i dodao:

"Danas nije bio pun. Ne znam zašto. U srijedu imamo šansu da odemo na 'Vembli'. Nadam se da će nas podržati tada", nastavio je i, očigledno, isprovocirao fanove manje slavnog i trofejnog od dva mančesterska rivala.

Izvor: Guliver, Michael Steele/Getty Images Europe
Top 10 poseta u Premijer ligi 2019/20

stadion / kapacitet / prosek

"Old traford" / 74.879 / 72.555

"Vajt hart lejn" / 62.062 / 59.375

"Emirejts" / 60.704 / 60.278

"Etihad" / 55.017 / 54.391

"Enfild" / 54.074 / 53.101

"London" / 60.000 / 59.916

"Sent Džejms" / 52.338 / 47.587

"Vila park" / 42.682 / 41.643

"Stamford bridž" / 40.853 / 40.553

"Gudison park" / 39.571 / 39.145

Siti i Junajted sastaju se u srijedu uveče u polufinalu Liga kupa nakon što su "đavoli" ove sezone već jednom pobijedili na "Etihadu" i priredili crvenom dijelu Mančestera rijetke i slatke trenutke radosti.

"Razočaran sam i ne vidim šta Pep želi da postigne. On doprinosi 'Emptyhad' kampanji i to me iritira", rekao je generalni sekretar zvaničnog kluba navijača Mančester sitija, Kevin Parker.

"Mislimo da nas navijači drugih klubova bez razloga prozivaju za to, kada se i naš menadžer okrene protiv nas stvari postaju samo još gore. Čini mi se da nema baš predstavu u kakvoj se finansijskoj poziciji nalaze neki navijači", dodao je za "The Daily Mail".

"Pep bi morao da razumije da je jezgro navijača radnička klasa koja ne zarađuje mnogo, a skupo plaća da bi gledala fudbal, tako da bi trebalo da prestane da nas proziva", nadovezao se i podsjetio Španca da za kup utakmice ne važe sezonske ulaznice.

"Cijena karte nije bila mala, a sezonske nisu važile za taj meč što je samo još jedan udarac po džepu. Navijači koji odvajaju posljednji dinar da bi kupili ulaznicu misle da takvi komentari nisu na mjestu".

Izvor: MICHAEL REGAN/GETTY IMAGES EUROPE, Guliver


Parker je podrška koju dobija sa tribina bila i ostala ista, bez obzira na igru i konačan ishod utakmice.

"Navijači svaki put pjevaju Pepu, pružaju mu bezerzervnu podršku. Nema negativnosti, nema zvižduka, nema uvreda ni njemu, ni igračima", rekao je Parker, koji je ove sezone mogao da plati od 325 funti za najjeftiniju do 950 funti za najluskuzniju sezonsku ulaznicu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC