• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tek što je stigao, a već je promukao: Dejan Stanković ne štedi glasne žice

Autor Jovan Terzić

Novi Zvezdin trener vrlo aktivno vodi i treninge i utakmice.

 Pripreme Fk Crvena zvezda Dejan Stanković promukao Izvor: FK Crvena zvezda/Facebook/Nikola Mitić

/Od novinara MONDA iz Turske/

Iako to nije želeo da prizna u razgovoru sa novinarima, Dejan Stanković ne može biti zadovoljan izdanjem svojih fudbalera u pripremnom duelu sa Vardarom (0:0).

Utakmica bez golova protiv, po mnogo čemu, slabijeg rivala sigurno ne prija novom treneru crveno-belih, kojem je u nasleđe ostavljeno da nastavi uspešan niz Vladana Milojevića na domaćoj, ali i međunarodnoj sceni.

Možda će vas zanimati

Kao bivši kapiten i neko ko je ponikao u Crvenoj zvezdi, Stanković vrlo dobro zna šta je potrebno za ispunjenje željenih rezultata, a vidno je da se trudi da to prenese na svoje igrače.

Nekadašnji as u kopačkama, danas "mister" - kako ga u klubu zovu - redovnom komunikacijom, što individualnom, što grupnom, kao i konstantnim bodrenjem, želi da trgne ekipu iz zimskog sna i održava je gladnom pobeda.

Zato je verbalno vrlo aktivan i tokom treninga i tokom utakmice, pa iako je tek nedavno stigao u klub, već je dobrano promukao.

Ne štedi Stanković glasne žice i na taj način pokušava da motiviše fudbalere. Većinu naredbi izdaje na srpskom jeziku, a pojedine na italijanskom (za Boaćija i Tomanea).

"Morate da verujete u ono što radimo. Ne radimo to tek tako", odzvanjalo je jednim od terena hotela Regnum u finišu utakmice sa Vardarom. 

"Mora lopta napred! Koliko god puta da pogrešiš, smo neka ide napred", čulo se posle jednog od loših dodavanja Zvezdinih vezista u jučueršnjem dueu.

"Stojimo, stojimo! Brže se kreći, bržeeeee", komandovao je Stanković. 


Kada su se Babić i Pankov sudarili prilikom skoka, sa klupe se začulo: "Alooo, šta radite? Pričajte".

Nema sumnje da igrači izuzetno poštuju Dejana Stankovića, ali on sam se trudi da sa njim ostvare drugarski odnos. Posle svakog treninga "baca koske" i pokušava da kroz razgovor uspostavi ličan kontakt.

Čak mu je tokom jednog prekida u duelu sa Vardardom prišao Boaći i izneo predlog u vezi sa svojim kretanjem na terenu (zbog udaljenosti nismo mogli da čujemo razgovor, ali gestikulacija napadača iz Gane je bila vrlo jasna), na šta je Stanković reagovao odobravanjem i pohvalio ga jednim "bravo". 

Radživa Van la Para nije prošao test i stavljen je na transfer listu.

Videćemo hoće li ista sudbina zadesiti još nekog pored pomenutog Holanđanina i ranije otpisanih Kanjasa i Žandera. 

U svakom slučaju, Stanković će morati da pronađe energiju neophodnu ovom timu. Vremena do početka drugog dela sezone i gostovanja na Banovom brdu protiv Čukaričkog ima još tek nešto više od dve nedelje (15, februar). 

PROČITAJTE I OVO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC