• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Terzić: Zvezda mora da prodaje na 6 meseci, Partizan ne, jer je bez krune

Autor Jovan Terzić

"Oni su mogli sebi da priušte da guraju klince, jer su ostajali bez šampionske krune. Zamislite šta bi se nama desilo da smo tri godine bez titule", konstatuje generalni direktor crveno-belih.

 Zvezdan Terzić: Zvezda mora da prodaje na 6 meseci, Partizan ne, jer je bez krune Izvor: MN PRESS

/Od novinara MONDA iz Turske/

Prodaja najboljih igrača, posebno mladih, već godinama je najveći, za mnoge i jedini, izvor prihoda srpskih klubova. 

Činilo se da bi Crvena zvezda posle tri uzastopna plasmana u grupnu fazu UEFA takmičenja mogla to da iskoči iz šablona, međutim, Zvezdan Terzić objašnjava zašto nije tako. 

Možda će vas zanimati

"Godišnji rashodi su oko 30 miliona evra, a zarada od Lige šampiona je 20-21 milion i zato su transferi neminovnost. Na svakih šest meseci moramo da prodajemo igrače", istakao je generalni direktor crveno-belih.

Za razliku od Zvezde, najveći rival Partizan u poslednje vreme daje veću šansu mladima i prodaje po boljim cenama. Poslednji primer je Strahinja Pavlović koji će u Monako za 10 miliona evra.

"Ne boli me to. Drago mi je što posle niza loših godina staju na noge. Stvarno ih poštujem kao klub. Oni su mogli da sebi priušte da guraju klince, jer su ostajali bez šampionske krune. Zamislite šta bi se nama desilo da smo tri godine bez titule? Mi nismo trgovačko preduzeće. Oni su imali 30 bodova manje od Zvezde i jedino im je ostalo da guraju klince. Nije reč samo o Partizanu, pogledajte Tedića i Vidosavljevića iz Čukaričkog... Partizan je gurao Đerleka i Svetu Markovića, pa im nisu uspeli ti projekti… Evropsko tržište priznaje samo mlade igrače. Za moj ukus, mi imamo matoru ekipu".

Terzić je naglasio da klub nema dugovanja prema igračima i da bi, da je po promeni rukovodstva 2014. godine dug bio "na nuli", Crvena zvezda sada imala 17 miliona evra na računu.

"Svaka tri meseca Zvezda ima kontrolu UEFA, tako da je nemoguće da dugujemo igračima i da dobijamo licencu. Premije za Ligu šampiona se isplaćuju 15. juna 2020. godine, iako smo mi deo isplatili unapred", naveo je i dodao:

"Predajemo pozitivan finansijski izveštaj već šestu godinu zaredom"

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC