• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Gavrić i Nikolić najbolji igrači Zvezde, Ivanić ima psihološki bag"

Autor Jovan Terzić

Zvezdan Terzić smatra da je trebalo dati šansu dvojici mladih fudbalera čak i u Ligi šampiona, a govorio je i o još nekim fudbalerima crveno-bijelih.

 Zvezdan Terzić Gavrić i Nikolić najbolji igrači Zvezde Izvor: MN PRESS

/Od novinara MONDA iz Turske/

Od sljedeće sezone u srpskom fudbalu važiće novo pravilo: svaki klub moraće u startnoj postavi da ima najmanje dvojicu igrača rođenih do 1999. godine, odnosno, mlađih od 21.

Može se diskutovati da li je to pravilo dobro ili ne, ali u Crvenoj zvezdi uveliko rade na podmlađivanju tima. 

Možda će vas zanimati

Od igrača koji su imali zapaženu minutažu u prvom dijelu sezone, to pravilo ispunjava jedino Njegoš Petrović. Zato će ove zime velika pažnja biti poklonjena Veljku Nikoliću i Željku Gavriću, dok je Strahinja Eraković ostavljen u Grafičaru kako bi tokom narednih šest mjeseci stekao još veće iskustvo u seniorskom fudbalu i potom od ljeta ravnopravno konkurisao za poziciju štopera kod trenera Dejana Stankovića.

Kada je riječ o Gavriću i Nikoliću, oni svakodnevno pokazuju da zaslužuju šansu. Iako je cijeli kolektiv podbacio u provjeri protiv Vardara (0:0), ovi momci zaslužuju pohvale za energiju koju su dali ekipi u drugom poluvremenu i nekoliko dobrih proigravanja i driblinga.

"Po mojoj procjeni kasnimo šest mjeseci sa forsiranjem mladih igrača. Moramo da ih afirmišemo, posebno Gavrića i Nikolića. Neprijatno je reći, ali oni su trenutno najbolji igrači Zvezde. Ostaje žal što ih ranije nismo gurnuli u vatru… Imali bi strašnu cijenu da su odigrali Ligu šampiona. Napravili smo grešku", smatra Zvezdan Terzić.

Generalni direktor crveno-bijelih razgovarao je ovog četvrtka u Antaliji sa novinarima koji prate Zvezdine pripreme i ponovio da će aktuelni prelazni rok biti miran kada se radi o srpskom šampionu. 

/Terzićevo izvinjenje navijačima zbog ONE fotografije: Nesporazum!/

"Ja sam vam rekao da će prelazni rok biti nikada pasivniji sa naše strane. Imamo sačuvan igrački kadar od prošle godine, kada smo ušli u Ligu šampiona, osvojili titulu. Sačuvali smo cijeli igrački kadar osim Marka Marina. Došao je Sanogo, jer nam je potreban zadnji vezni koji svojim fizičkim predispozicijama može da odgovori zahtjevima Crvene zvezde. Imamo preglomazan igrački kadar, imamo po tri-četiri rješenja za neke pozicije. To otežava posao treneru", konstatovao je Terzić i dodao: 


"Ako bude nekih odlazaka dopunićemo to igračima iz Grafičara… Mnogo smo investirali u igrački kadar, treba da se rastereti tim. Moramo da radimo i na budžetu, naši igrači nisu malo plaćeni. Moramo da napravimo restart… Nudili su nam se izvanredni igrači od 28 do 30 godina, ali smo ih odbili".

Poseban osvrt dao je na odlazak Marka Marina u Saudijsku Arabiju.

"Našem narodu je teško udovoljiti. Sad kažu kako je to Marin prodan za 1,7 miliona evra, a niko ne kaže da smo ga doveli za 700.000. Što ne kritikuju Marinakisa jer ga je prodao za te pare, a bio je godinu dana mlađi? Godine igrača su te koje određuju cijenu na tržištu... Marko Marin je imao 1.200.000 evra platu, plus 400.000 bonus za Ligu šampiona i 100.000 za titulu, Morali smo da rasteretimo budžet. Teško je narodu udovoljiti, ali mi nismo tu da ispunjavamo želje već da radimo u interesu ostvarivanja sportskih i finansijskih rezultata Crvene zvezde". 

Tema razgovora bio je i Miloš Degenek, odnosno priče o njegovom mogućem odlasku.

"Zlonamjerno je plasiran članak o tome da neko tjera Degeneka. Niti ga neko tjera, niti on želi da ide. Mi nemamo nikakve ponude za njega i ne vodimo razgovore. Da bi se neki transfer ostvario moraju da budu saglasne obje strane, i klub i igrač. Živimo od transfera igrača, to je neminovnost Crvene zvezde. Naša je obaveza da dovodimo kvalitetnije igrače nego što prodajemo. I za sada u tome uspjevamo", zaključio je Terzić.

Apostrofiran je i Mirko Ivanić, za kog se u godinu dana koliko je igrač Zvezde očekivalo mnogo više nego što je pokazao.

"Ivanić ima psihološki bag. Ne može da dođe na nivo iz Vojvodine i BATE Borisova".

Vezista je istakao da je na loše partije najviše uticala pozicija koju je imao kod Vladana Milojevića
(krilo, umjesto centralnog veznog), ali je rekao da se to pitanje odnosi na trenera Dejana Stankovića, čijim je dosadašnjim radom zadovoljan.

"Zadovoljan sam kako Dejan radi. Trenutno ne očekujem visok stepen igre. Svaki dan imamo sastanke sa igračima i stručnim štabom. Siguran sam da će igrači imati ogromnu količinu trčanja. Ne treba suditi na osnovu jedne utakmice. Zadovoljan sam protiv Vardara prije svega fizikom i visokim presingom", konstatovao je Terzić.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC