• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vilander opet u elementu: Novaku nije bilo lako protiv najboljeg ikada

Autor mondo.rs

Mats Vilander, sedmostruki osvajač Gren slem turnira i teniski analitičar, ponovo privlači pažnju svojom izjavom.

 Mats Vilander komentar meča Đoković - Federer Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Pred polufinale u Melburnu povrede su mučile obojicu tenisera. Rodžer Federer se teško kretao u četvrtfinalu, Novak Đoković je imao migrene u susretu sa Raonićem, pa je bilo neizvjesno da li će se 50. okršaja dogoditi.

Izašli su na teren, a podignute glave ga je napustio Novak Đoković. Teniser koji se pobjedom u finalu vraća na čelo ATP liste je slavio u tri seta, nakon što je u prvom imao najviše problema.

Možda će vas zanimati

 Znamo već godinama, praktično od kako je počeo da se bavi analiziranjem, da Mats Vilander nije preveliki navijač Novaka Đokovića. Bilo je tokom godina raznih kritika, pa je Vilander dosta omražen među navijačima srpskog tenisera.

Izjave su bile svakave, ali se činilo da su u posljednje vrijeme zakopane ratne sjekire. Odnosno, da je Šveđanin, koji je i sam nekada bio najbolji na svijetu, shvatio Đokovićeve kvalitete. Da li je baš tako?

''Pričalo smo dosta o Federeru, ali nije danas ni Novaku bilo lako. Nije znao kako da se spremi za ovaj meč, niti šta da očekuje od rivala. To mu je donijelo probleme u prvom setu, vidjelo se da ga iritira. Bio je nervozan, što je normalno, jer ne možete igrati opušteno protiv najboljeg svih vremena'', rekao je Mats.

On se kasnije u toku razgovora pozabavio i taktikom Novaka Đokovića, odnosno načinom na koji je srpski teniser želio da produži poene.

''Bilo mu je jasno da Federer ne može da se kreće na najbolji način, pa je to koristio. Rodžer je radio protiv toga, ali je bilo očigledno da nešto nije u redu. Pružio je sjajan otpor, po njegovoj igri ne biste zaključili da je imao neku povredu'', istakao je Šveđanin.

Kada se priča o Melburnu, Australiji i provm Gren slem turniru u sezoni, nemoguće je zaobići podršku koju Novak ima sa tribina. Ovo je jedan od rijetkih turnira gde će publika favorizovati njega, a ne Rafaela Nadala ili Rodžera Federera.

''Novak je osvojio ovaj turnir sedam puta. Uvijek je spreman da sjajno odigra ovaj turnir, dođe maksimalno spreman i publika to prepozna. Postoji mnogo srpskih navijača na tribinama, oni su tu bili prije nego što je Đoković počeo da se takmiči i sada im je drago što imaju za koga da navijaju. Publika ponekad navija za autsajdera, što je danas bio Federer, ali navijači u Australiji znaju da će im Novak donijeti šou'', zaključio je stručni konsultant Eurosporta.

Novak Đoković je do sada odigrao sedam finala na prvom Gren slem turniru u sezoni i svaki put je osvajao trofej u Melburnu. Njegov rival u finalnom susretu biće pobjednik duela između Saše Zvereva i Dominika Tima.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC