• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

TOP 11 – Nenad Mirosavljević: Špic zbog kojeg su plakali Zvezda i Partizan

Autori mondo.rs Autori Nebojša Petrović

Ovo je idealnih 11 Nenada Mirosavljevića, nekadašnjeg napadača Sartida, Partizana, APOEL-a, Olimpijakosa, Kadiza, Čukaričkog...

 TOP 11 – Nenad Mirosavljević: Špic zbog kojeg su plakali Zvezda i Partizan Neša Petrović Izvor: MONDO/Nebojša Petrović

Tresao je mreže Čelsija i Atletika u Ligi šampiona. Pogađao protiv Ipsviča i Šalkea u Ligi Evrope. Postigao više od 140 golova i elitnom rangu srpskog fudbala. Ostao u srcima svih klubova za koje je nastupao tokom karijere. Iz vrlo prostog razloga, jer su ga pored vanserijskog osećaja za gol, krasile i neosporne ljudske vrline.

Dobrodošli u ’Mojih TOP 11’ jedinog fudbalera koji je u prisustvu uplakanih zvezdaša i partizanovaca dva puta podizao trofej Kupa Srbije – Nenada Mirosavljevića. 

...

Sistem: 4-3-3

"Najviše bih voleo da sastavim tim sa dva defanzivca i osam ofanzivnih igrača, ali neću da rušim koncepciju rubrike. Neka bude 4-3-3, iako ću u tom slučaju morati da se zamerim velikom broju drugara koji su bili sjajni fudbaleri".

...

PROLETER (1996 – 2000)

"Moj najdraži klub koji, nažalost, više ne postoji. Tamo sam ponikao, prošao kompletnu omladinsku školu, stasao kao igrač i napravio prve ozbiljne fudbalske korake".

...

Kandidati iz Proletera:

Golmani: Danilo Pustinjaković, Goran Gavrilović

Odbrana: Branko Savić, Ede Višinka, Milan Stojanoski, Predrag Filipović

Vezni red: Goran Bošković, Marko Zorić, Sreten Vasić, Vladimir Ivić, Zvonimir Vukić, Jovica Simanić, Nenad Mišković

Napad: Milorad Zečević, Boško Mihajlović, Stanko Svitlica

Trener: Radivoj Drašković, Žarko Soldo, Tomislav Manojlović, Ztlatomir Mićanović, Miloš Vidović

...

TOP 11: Zvonimir VUKIĆ (vezni red)

"Zvone, Vlada Ivić i ja smo zajedno prošli sve selekcije Proletera, od pionira do seniorskog tima. Zanimljivo je da smo se kasnije našli i u reprezentaciji Jugoslavije, na prijateljskoj utakmici u Belfastu protiv Severne Irske. U tom trenutku, Vukić je već bio u Šahtjoru, Vlada u Partizanu, ja u Sartidu. Nisam dobio šansu da nastupim, ali mi je to putovanje sa nacionalnim timom ostalo u veoma lepoj uspomeni. Zvone je godinu dana mlađi od mene i bio je fenomenalan igrač. To će vam reći svako ko je bar jednom imao priliku da ga gleda uživo. Van terena je bio miran, tih i povučen. Nije voleo da se eksponira i da daje izjave za medije. Ali je sa loptom mogao sve što poželi".

...

SARTID (2000 – 2004)

Fudbaleri Sartida iz Smedereva na utakmici finala Kupa Srbije i Crne gore protiv Crvene zvezde na stadionu Partizana sa peharom Marko Pantelic i Nenad Mirosavljevic.
Izvor: MN PRESS


"Sjajna generacija. U tom periodu, najorganizovaniji klub u zemlji posle Zvezde i Partizana. Krasila nas je atmosfera i drugarstvo u ekipi. Bili smo mladi, provodili smo mnogo vremena zajedno. Dešavalo se da nam trener da slobodan dan, nas deset izađe u isti kafić i satima pričamo o fudbalu. Igrao sam kasnije u mnogo klubova i nigde nije bilo tako. Utakmica, tuširanje i svako na svoju stranu. U Sartidu, ne. Funkcionisali smo kao porodica i ginuli jedan za drugoga na terenu".

Samo se na taj način i moglo do trofeja u Kupu Jugoslavije.

"U dve godine, dva finala protiv Crvene zvezde. I pored poraza u prvom, nijednog trenutka nismo gubili nadu da možemo do istorijske pobede na stadionu Partizana. Pripremali smo se u Banji Vrujci i atmosfera je bila opuštena, kao da igramo neku običnu prvenstvenu utakmicu. Nije bilo pritiska, tenzije... Tada sam shvatio da možemo. Jednostavno, pucali smo od samopouzdanja i nismo se plašili nijednog tima u ligi".

U istoriju se ušlo par minuta pre poslednjeg sudijskog zvižduka.

"Isticao je produžetak i svi su se pripremali za penale. Sevnula je Pantina spoljna, lopta se od prečke odbila u mrežu, na stadionu muk. To je jedino finale u istoriji srpskog fudbala u kome je važilo pravilo ’zlatnog gola’. Trebalo je svima vremena da poveruju da je to kraj. Da nema kretanja sa centra. Usledilo je neopisivo slavlje naših navijača. Veliki dan za sve nas, za grad Smederevo, za Smederevce..".

...

Kandidati iz Sartida:

Golmani: Nenad Lukić, Dejan Ranković, Dragan Žilić, Srđan Dušić

Odbrana: Srđan Aleksić, Oliver Đokić, Ivan Ilić, Aleksandar Pantić, Dragan Radosavljević, Nebojša Savić, Marko Sočanac, Goran Đurković, Nebojša Savić, Saša Damnjanović, Dragan Spasić, Ivan Živanović, Miroslav Gegić, Željko Kovačević

Vezni red: Nebojša Balaban, Goran Bogdanović, Dragan Glogovac, Saša Kocić, Ivan Krizmanić, Milorad Mrdak, Vladimir Mudrinić, Radivoj Panić, Dragan Paunović, Demir Ramović, Boris Vasković, Slavoljub Kizić, Dejan Kekezović, Goran Jovanović, Ajazdin Nuhi, Dejan Živković, Saša Zorić  

Napad: Saša Antunović, Vučina Šćepanović, Milorad Zečević, Žarko Lazetić, Saša Branežac, Marko Pantelić, Zoran Kulić, Mario Gavrilović, Nikola Jevtić

Trener: Jovica Škoro, Milenko Kiković, Ratko Dostanić

...

TOP 11 – Marko PANTELIĆ (napad)

"Marko je puno doprinosio toj atmosferi u svlačionici. Onako mlad, pun energije, željan dokazivanja. Sećam se utakmice protiv Čukaričkog na Banovom brdu, dao je gol i počeo da trči kao u transu. Nikome nije bilo jasno šta se dešava. Škoro je bio trener i pitao je igrače sa klupe ’šta radi ovaj, kuda je krenuo’. Onda je naglo zalomio i uputio se ka našoj klupi. Ispostavilo se da je trčao Škori u zagrljaj, da mu se oduži zbog ukazanog poverenja. Takav je bio, nepredvidiv".    

...

KADIZ (2004 – 2006)

"Oduvek sam maštao da zaigram u Španiji. Često razmišljam o tome i siguran sam da bih mnogo bolju karijeru napravio u Bundesligi. Bio sam taj tip igrača, profesionalac do koske, verovatno bih se brzo uklopio u nemački stil igre. Ali srce me je vuklo na Pirineje, u krem evropskog fudbala. Kadiz je prelepo mesto, na moru, najjužnija tačka u Španiji. Imaju fenomenalne navijače, uz Bilbao, Betis, Sevilju i Atletiko Madrid, najverniju publiku u zemlji. Brzo su me prihvatili i sve je krenulo kako treba".

Usledili su golovi protiv Barselone, Malage, Hetafea...

"Kada izađeš na teren, ne razmišljaš protiv koga igraš. Ja sam se trudio protiv Real Madrida isto kao protiv Santandera. Tek kad se završi utakmica i kad prođe neko vreme, shvatiš da si zatresao mrežu jedne Barselone. Branio je Viktor Valdes, vodio sam žestoku borbu sa Pujolom i Rafom Markezom. Igrali su Mesi, Ronaldinjo, Eto... Ipak, najlepši gol sam dao Sevilji u Kupu Španije. Priredili smo veliko iznenađenje i izbacili tim za koji su igrali Kanute, Saviola, naš Dragutinović..".

...

Kandidati iz Kadiza:

Golmani: Armando, Raul Navas, Oskar Alehandro Limija

Odbrana: Hoze De La Cuesta, Ramon De Kintana, Ezekil, Abraham Paz, Raul Lopez, Alehandro Varela, Hezus Velaskez, Eduardo Berico, Mario Silva 

Vezni red: Fabijan Estojanof, Huan Hoze Bezares, Karlitos, Dani Navarete, Andres Hoze Flerkin, Fredi, Manolo Perez, Matijas Pavoni, Roberto Suarez, Bendžamin, Ivan Anija, Lukas Armando Lobos, Fernando Moran, Lućano Herman Vela

Napad: Andres Armada, Manuel De Gomar, Enrike, Oli, Černo Samba, Džonatan Sezma, Aleksander Medina

...

TOP 11 – Hoze DE LA KUESTA (odbrana)

"I u Kadizu sam imao sjajne igrače sredine terena... Argentinac Pavoni... pa Armando Lobos, Ivan Anija... sve odlični igrači... Oli iz Betisa, reprezentativac Španije, iako je u tom trenutku bio na zalasku karijere... Zatim, Berico... posvetio se trenerskom poslu i vodio je Bilbao, Sevilju, Seltu... sada je selektor Paragvaja, bio je nedavno u Srbiji kada su igrali protiv naše reprezentacije u Kruševcu. Ipak, opredeliću se za De La Kuestu. Nije napravio neku veliku karijeru, ali je bio veoma pouzdan štoper. Klasičan Južnoamerikanac, temperamentan, ne odustaje ni za trenutak. To je jedini Kolumbijac sa kojim sam delio svlačionicu tokom karijere". 

...

PARTIZAN (2006)

Nenad Mirosavljevic fudbaler Partizana na utakmici Kupa UEFA protiv Groningena na stadionu Partizana 2006. godine.
Izvor: MN PRESS


"Ogromna je razlika između Prve i Druge lige Španije. Kadiz je ispao u niži rang, ja sam otišao na mesec dana do Srbije i usledio je poziv Partizana. Meni se u to vreme rodio sin, teško se dobijala viza i nekako mi se ostajalo u svojoj zemlji. Imao sam 29 godina, što je po meni najzrelije fudbalsko doba. Bio sam u punoj snazi i mislio sam da ću povratkom u Srbiju napraviti iskorak u karijeri".

Međutim...

"Izabrao sam najgori mogući trenutak da potpišem za Partizan. U klubu su bila previranja, nisam bio upoznat sa situacijom, jer da jesam, nikada ne bih prihvatio poziv. Zato je ta avantura i trajala svega šest meseci. Stigao sam iz zemlje u kojoj fudbalere smtraju bogovima, imao sam još godinu dana ugovora i nije bilo potrebe da menjam sredinu. Da se razumemo, ne mislim ništa loše o Partizanu. Imao sam korektnu saradnju sa Ješom (trener Miodrag Ješić, op.aut), bilo je tu lepih trenutaka u Ligi UEFA, ali sam odabrao pogrešan momenat da postanem član jednog od dva naša najpopularnija kluba".

Da, Liga UEFA. Gol protiv Livorna i šok u 90. minutu...

"Neverovatno. Bio je neki prekid, ja sam u tom trenutku izlazio iz igre i da bismo dobili na vremenu, koračao sam sporo ka aut-liniji. Njihovom golmanu Ameiliji je palo na pamet da otrči u naš kazneni prostor, skočio je i savladao Kralja. Da ne poveruješ. Nikada mi se pre i posle toga nije desilo da moja ekipa primi gol od protivničkog čuvara mreže".

...

Kandidati iz Partizana:

Golmani: Nikolas Asprogenis, Ivica Kralj, Nemanja Jovšić, Živko Živković

Odbrana: Milivoje Ćirković, Antonio Rukavina, Branimir Bajić, Miša Mihajlov, Marko Lomić, Mladen Lazarević, Nemanja Rnić, Ivan Obradović

Vezni red: Bojan Zajić, Nenad Brnović, Đorđe Lazić, Ivan Tomić, Nebojša Marinklović, Miloš Bosančić, Albert Nađ, Milan Smiljanić, Darko Maletić, Ivan Radovanović, Nikola Gulan

Napad: Žarko Lazetić, Obiore Odita, Ljubiša Vukelja, Stevan Jovetić, Nenad Marinković

Treneri: Miodrag Ješić, Miroslav Đukić

...

TOP 11 – Ivica KRALJ (golman)

"Ima tu mnogo kandidata, počev od Ivana Tomića, koji je bio vrhunski vezni fudbaler i mnogo dobar čovek. Pokazao je kasnije i kroz neke druge funkcije da se itekako razume u fudbal. Jovetić je bio dete, tek priključen prvom timu. Videlo se da poseduje ogroman talenat, sa urođenim instinktom za gol. Ipak, staviću Kralja jer mi je to najlogičnije rešenje na poziciji golmana. Imao sam u Sartidu Žilića, u Apoelu Kjotisa, ali je Ivica zaslužio prednost zbog svega što je napravio u karijeri. Nije mala stvar braniti boje reprezentacije na Svetskom i Evropskom prvenstvu. Imao je karakteristike lidera, onako visok i korpulentan ulivao je sigurnost celoj ekipi“.   

...


VESINDARIO (2007)

"Imao sam na stolu još neke ponude, ali su me privukle čari Kanarskih ostrva. Valjda ste kroz moju karijeru shvatili da me zanimaju uglavnom egzotične destinacije. Fudbal piše čudne priče i ja sam na debiju za Vesindario dao gol svom bivšem klubu Kadizu. Naravno, nisam ga slavio. Generalno, nisam imao neki poseban stav kada je reč o proslavi golova. Uvek je to bilo spontano i umereno. Mene su u Kadizu mnogo voleli i niko mi nije zamerio zbog tog gola. Štaviše, pozdravili su ga aplauzom". 

...

Kandidati iz Vesindarija:

Golmani: Marijan Kelemen, Havi Ortega, Santi Lampon, Oliver Moreno

Odbrana: Rondo, Ačabal, Heču, Karlos Garsija, David Dorta, Hon Urzelai, Markos Suarez, Kirjan Rodrigez, Visente Verdeho, Suzo Ruano, Fran Ramirez, Mičel, 

Vezni red: Ajtor Gonji, Sijani, Norberto, Mario Prijeto, Oskar Sančez, Markel Bergara, Mozer, Roberto Alvarez, Sebastijan Karico, Jeraj Lopez, Aleks Ventura, Garsija Granero, Havijer Morales, Ivan Karil

Napad: Migel Anhel, Karlitos, Serđo Viljanova, Ćisko, Raul Borero, Anhel Gvirado, Abdulrazak Ekpoki

...

TOP 11 – ĆISKO (napad)

"Najzvučnije ime i najbolji igrač u toj ekipi. Bio je klinac, La Korunja ga je poslala na pozajmicu da se kali i da stiče iskustvo. Realno, Vesindario je bio tim skromnih mogućnosti i zato je Ćisko odskakao. Činili smo napadački tandem u sistemu 4-4-2 i zaista smo dobro funkcionisali".

...

SMEDEREVO (2007 – 2008)

Nenad Mirosavljevic protiv Vejna Brauna iz Ipsvič Tauna 2002.
Izvor: MN PRESS


"Bio sam još uvek pod ugovorom sa Partizanom i tražio sam neko prelazno rešenje, da mi ne propadne polusezona. Smederevo je moj klub, dogovorili smo se za pet minuta i imao sam osećaj kao da nikada nisam ni odlazio. Sarađivao sam sa dva divna čoveka, Radmilom Ivančevićem i Goranom Milojevićem. Goran ima mnogo sličnosti sa svojim bratom Vladanom, obojica su veliki radnici i rođeni pobednici. Nije se dugo zadržao na klupi Smedereva, ali je na mene ostavio veoma prijatan utisak. Uopšte nije loš trener, iako se ne može pohvaliti rezultatima koje je Vladan ostvario sa Čukom, Panionisom i Crvenom zvezdom“.   

...

Kandidati iz Smedereva:

Golmani: Dejan Ranković, Srđan Dušić

Odbrana: Vladan Čukić, Miroslav Gegić, Novak Martinović, Aleksandar Petrović, Ivan Popović, Dragan Radosavljevć, Marko Sočanac, Predrag Stamenković, Bojan Zavišić, Dejan Živković,

Vezni red: Branislav Atanacković, Nemanja Đurović, Petar Kasom, Aleksandar Miljković, Vladimir Mudrinić, Goran Trobok

Napad: Dragan Ćeran, Zoran Đurašković, Nenad Mladenović, Milorad Zečević

Treneri: Radmilo Ivančević, Goran Milojević

...

TOP 11 – Vladimir MUDRINIĆ (vezni red)

"Na stranu što mi je kum, mislim da je jedan od najboljih veznih igrača sa kojim sam igrao u karijeri. Njega ću na zadnjeg veznog. Sada se dokazuje kao trener, gradi neku svoju karijeru. Ne može u ovom trenutku više jer nema PRO licencu, ali sam siguran da će kroz Srpsku ligu uhvatiti zalet za elitnu scenu. Forsira ofanzivnu igru, takav je bio i kao igrač. Sjajna leva noga, pregled igre, završni pas. U trenerskom poslu je ključno da napraviš hemiju u ekipi, a on je majstor za atmosferu. Ume iz prosečnog igrača da izvuče 120 odsto mogućnosti".

...

APOEL (2008 – 2011)

Nenad Mirosavljevic kao fudbaler Apoela iz Nikozija Kipar na utakmici kvalifikacija za UEFA Ligu sampiona protiv Partizana 2009.
Izvor: MARKO METLAS/© MN PRESS, ALL RIGHTS RESERVED


"Najiskrenije, kada sam potpisivao, mislio sam da je to kraj karijere. Znaš ono, odlaziš na Kipar, šta drugo da očekuješ. Nisam imao pojma šta se tamo dešava. U nekom ranijem periodu, kiparski klubovi su bili topovsko meso za Zvezdu i Partizan, postavljalo se samo pitanje koliko će golova da prime. Ljudi koji su mi radili transfer, ubedili su me da se situacija promenila i da neću zažaliti. I nisam".

Ne da nije zažalio, nego je napravio potez karijere. Za tri sezone, dve titule, Kup i dva Superkupa Kipra. I nezaboravni megdani u Evropi sa Zvezdom i Partizanom.

"To je neverovatna priča. Odeš na Kipar i za dve godine dva puta izvučeš srpske klubove u žrebu. Ja sam veliki patriota, vezan sam za Srbiju, nikada nisam pomislio na mogućnost da posle fudbala ostanem da živim u nekoj drugoj zemlji. Zato sam i eliminacije Zvezde i Partizana doživeo na neki specifičan način. Nisam mogao da se radujem na način na koji su to činili moji saigrači iz Apoela. Profesionalizam je surov, ljudi koji te plaćaju očekuju da im vratiš golovima na terenu. Ja sam samo radio svoj posao. Gol na Marakani u kvalifikacijama za Ligu UEFA i posle protiv Partizana u kvalifikacijama za Ligu šampiona. Tom pobedom smo ušli u klupsku istoriju kao prva generacija koja je izborila plasman u grupnu fazu nekog evropskog takmičenja".

Sinovi su već dovoljno porasli da slušaju priče o golgeterskim podvizima oca Nenada.    

"Imaju 15 i 12 godina. Iskreno, više ih zanimaju oni golovi protiv Čelzija i Atletiko Madrida nego ovi protiv Večitih rivala. Stariji sin je bio u Londonu kada smo remizirali sa Plavcima. Ušao sam u 70. minutu i desetak minuta kasnije postigao izjednačujući gol. Obi Mikel je vratio kratku loptu do Terija, presekao sam i rutinski savladao Turnbula. Još uvek mi je pred očima delirijum oko 9.000 naših navijača na tribinama Stamford Bridža. Posle utakmice sam razmenio dres sa Anelkom, a u Limasolu sa Banetom Ivanovićem".

Zatresao je i mrežu Atletiko Madrida, ali...

"Simao nam je u finišu meča pokvario slavlje. Završili smo grupu iza Čelzija i Porta, sa istim brojem bodova kao Atletiko. Naša gol razlika je bila +1, a njihova -9. Taj gol nas je koštao plasmana u nokaut fazu, jer je u Madridu bilo 0:0. Atletiko je prošao dalje i te sezone osvojio Ligu Evrope. Imali su moćan tim sa Aguerom, Forlanom, Maksijem Rodrigezom, pokojnim Rejesom... Duša me boli kad setim, jer smo igrali fenomenalno i dokazali da možemo da pariramo ekipama iz najkvalitetnijih evropskih liga".

...

Kandidati iz Apoela:

Golmani: Dionizijos Kjotis, Kirjakos Joanu, Tasos Kisas, Mihalis Morfis, Jane Nikolovski, Sofronis Avgusti

Odbrana: Marijos Antonijades, Jost Brorse, Paraskevas Hristu, Marijos Elija, Danijel Florea, Altin Hađi, Hristos Kontis, Nunjo Moraiš, Panajotis Panajotu, Elio Pinto, Bark Segiri, Boban Grnčarov, Evangelos Kucopulos, Nunjo Moraiš, Paulo Žorž, Vilijam Bonaventura

Vezni red: Nektarijos Aleksandru, Konstantinos Haralampides, Jorgos Ekonomides, Kamil Kosovski, Demetris Kirjaku, Krizis Mihael, Savas Pursaitidis, Marinos Sacijas, Marios Teodoru, Andreas Haralambus, Marsinjo, Emilijos Panajotu, Atos Solomu, Akileas Vasiliju

Napad: Žan Paulista, Bendžamin Onvuači, Andreas Papatanasiju, Alijune Ture, Marsin Zevlakov, Mario Breška, Adrijan Sikora, Ailton, Gustavo Manduka, Esteban Andres Solari, Ivan Tričkovski

Treneri: Marinos Uzunidis, Ivan Jovanović

...

TOP 11 – Altin HADŽI (odbrana)

"Albanac grčkog porekla. Fenomenalan igrač. Afirmisao se u Liteksu i Iraklisu, a kasnije igrao za CSKA iz Sofije, Anortozis, Ergotelis... Drugi je po broju nastupa za albansku reprezentaciju, posle golmana Strakoše. Mislim na starijeg Strakošu, oca ovog Tomasa koji brani za Lacio. Fotak Strakoša, poznatiji kao ’Foto’ je legenda albanskog fudbala i bio je trener golmana kod nas u Apoelu. Altin i ja smo bili cimeri, sjajno smo se slagali i nikada nam nije palo na pamet da pričamo o politici. Fudbal spaja ljude i meni je drago što sam imao takvog čoveka za prijatelja. On je pravoslavac, kršten je u pravoslavnoj crkvi, kršteno ime mu je Mandonis. Inače, žena mu je Bugarka i često smo razgovarali na nekom jeziku koji je kombinacija srpskog, grčkog, albanskog i bugarskog (smeh). Čujemo se često telefonom, živi u Sofiji, ali nema više nikakve veze sa fudbalom".

TOP 11 – Kamil KOSOVSKI (odbrana)

"Vidim da se Kamil odmah začudio kada je na Instagramu video da sam ga stavio na desnog beka. Odgovorio sam mu da ga smatram vrhunskim znalcem koji može da igra na bilo kojoj poziciji u timu. Ne preterujem. Služio se fantastično obema nogama, on je jedini igrač kod koga sam video da podjednako dobro izvodi kornere sa obe strane. Sa jedne levom, sa druge desnom. Za protivnike to ume da bude veoma komplikovano. Imao sam u ekipi i Zevlakova, Poljaci su po prirodi druželjubivi. Nije bilo klanova u ekipi, iako smo u jednom trenutku imali 17 stranaca. Dominirali smo mi iz istočnih krajeva, golman Nikolovski, Rumun Florea, Slovak Breška, ja... Imali smo zaista fantastičnu atmosferu u ekipi".

...

OLIMPIJAKOS (2011 – 2012)

"Navikao sam se na život na Kipru i prijalo mi je da ostanem još koju sezonu. Nažalost, vukao sam ozbiljnu povredu Ahilove tetive i vrlo brzo sam raskinuo ugovor i vratio se u Srbiju".

...

Kandidati iz Olimpijakosa:

Golmani: Ernestas Setkus, Andrejs Pavlovs, Konstantinos Panagi

Odbrana: Angelos Pujukas, Pablo Amo, Cezar Kastro, Nikolas Nikolau, Paulo Pina, Delimir Bajić, Marko Aurelio, Pedro Duarte, Jorgos Karkotis, Paulo Roberto, Karlos Markez

Vezni red: Nikolas Piciolis, Marijos Nikolau, Mersio, Kirjakos Polikarpu, Dejan Rusmir, Elder Souza, Ramiro Rodrigez Rendon, David Kajado, Karlos Andre 

Napad: Filip Čidi Oniemah, Emanuel Kenmonj, Musa Kojta, Mustafa Kučuković, Janis Mavru, Pjeros Sotiriju

...

TOP 11 – Delimir BAJIĆ (odbrana)

"Rođeni brat Branimira Bajića, sa kojim sam igrao zajedno u Partizanu. Delimir je rodom iz Bijeljine, branio je boje Veleža, Željezničara, užičke Slobode, Rada... Prošle sezone je nastupao za borac iz Banjaluke, sada se vratio u Bijeljinu da završi karijeru. Veoma dobar štoper, znao je mnogo fudbala, ostali smo prijatelji i redovno se čujemo. Bilo je u Olimpijakosu odličnih igrača, poput Sotirijua koji je kasnije prešao u Apoel, pa u Kopenhagen". 

...

NAPREDAK (2012 – 2013)

"Lepo iskustvo. Nije mi to bilo u planovima, ali sam prihvatio poziv mog prijatelja Vladimira Matijaševića i proveo lepih godinu dana pod Bagdalom. Kruševac je pravi fudbalski grad koji zaslužuje stabilnog superligaša. Imaju predivan stadion, verne navijače i mesto im je u vrhu srpskog fudbala".   

...

Kandidati iz Napretka:

Golmani: Dalibor Milenković, Nemanja Krznarić

Odbrana: Marko Bošković, Abraham Frimpong, Ivan Kostić, Nemanja Janičić, Nemanja Zdravković, Miloš Paris, Marko Paunović, Igor Petrović, Darko Dunjić, Stefan Jovanović, Stefan Đuričić

Vezni red: Nikola Pantelić, Nemanja Radosavljević, Miroslav Radenković, Bogdan Milošević, Mladen Marković, Obeng Regan, Miloš Vulić, Radomir Koković, Predrag Jeremić, Žarko Udovičić, Miloš Žeravica, Stevan Živković, Petar Bojić, Obeng Regan

Napad: Danijel Smiljković, Milan Vignjević, Nikola Trujić, Nenad Gavrić, Nikola Popović, Ibrahima Ndiaje, Nikola Milošević, Nemanja Arsić, Jovan Stojanović, Miloš Bajić

...

TOP 11 – Miloš VULIĆ (vezni red)

"Bilo je tu igrača sa kojima sam kasnije igrao i u Čukaričkom, poput Regana i Bojića. Koković se posle igračke karijere posvetio trenerskom poslu i rezultati Voždovca pokazuju da je na dobrom putu. Ibra (Ibrahim Ndiaje, op.aut) je jedan od najvrednijih i najpoštenijih afričkih fudbalera koji su ikada zaigrali u našem prvenstvu. Ostavlja srce na terenu, ne pravi razliku između treninga i utakmice, uvek u službi kolektiva i njegova uloga je od neprocenjive koristi za celu ekipu. Pošto mi je upražnjeno mesto na sredini terena, opredeliću se za Miloša Vulića koji je igrama u Crvenoj zvezdi potvrdio da se radi o veoma dobrom fudbaleru".

...

ČUKARIČKI (2014 – 2016)

Izvor: NEBOJSA PARAUSIC/© MN PRESS, ALL RIGHTS RESERVED


"Nisam mogao da izaberem bolju sredinu za kraj karijere. Čukarički je klub koji se u poslednjih nekoliko godina izdigao iz sivila srpskog fudbala i organizaciono stao uz rame Crvenoj zvezdi i Partizanu. Dragan Obradović je čovek kakvih je malo u srpskom sportu. Rukovodi ozbiljnom firmom i zna kako se stiže do uspeha. Bilo je stvari koje su umele da ga izvedu iz takta, mnogo puta je zažalio što se latio fudbala, ali znam da se neće povući i da će projekat izvesti do kraja. Njegova strategija ne podrazumeva život od danas do sutra, što je nažalost praksa većine srpskih klubova. Nije slučajno što Čukarički svake sezone izbaci po petoricu/šestoricu klinaca u prvi tim i što je jedan od retkih klubova u regionu koji i dalje pravi ozbiljne transfere u svakom prelaznom roku".

...

Kandidati iz Čukaričkog:

Golmani: Borivoje Ristić, Nemanja Stevanović, Nikola Petrić

Odbrana: Jovan Simić, Đorđe Bašanović, Lukas Pjasentin, Ugo Ukah, Nikola Janković, Filip Stojković, Bojan Ostojić, Dejan Boljević, Rajko Brežančić, Zoran Rendulić, Đorđe Đurić, Erhan Mašović

Vezni red: Dragoljub Srnić, Ivan Todorović, Igor Matić, Slavoljub Srnić, Tigran Goranović, Obeng Regan, Aleksandar Alempijević, Petar Bojić, Marko Docić, Asmir Kajević, Dušan Lagator, Nemanja Milojević, Zehrudin Mehmedović, Stefan Šapić, Marko Šarić

Napad: Nikola Stojiljković, Andrija Pavlović, Budimir Šarčević, Luka Ratković, Ismael Fofana, Saša Jovanović, Filip Knežević, Staniša Mandić, Alen Mašović, Nemanja Radonjić, Tijago Galvao

Trener: Milan Lešnjak

...

TOP 11 – Igor MATIĆ (vezni red)

„Dovoljno je bilo da se pogledamo i da sve bude jasno. Toliko smo se dobro razumeli na terenu. Matke je jedna od poslednjih pravih ’desetki’ u našem prvenstvu. Veliki igrač i veliki čovek. Sada smo zajedno na istom zadatku u Čukaričkom. Nije lako posle toliko godina stati sa fudbalom. Sa druge strane, dobro je kad se odmah počne novi posao. Nema čovek vremena za razmišljanje. Mi smo i kućni prijatelji, nemamo tajni, pomažemo jedan drugome savetima. Vidim da je srećan u novoj ulozi, prija mu opušteniji režim života i drago mi je zbog toga“.

TOP 11 – Nemanja RADONJIĆ (napad)

"Bez dileme, najveći talenat sa kojim sam imao prilike da budem u istoj ekipi. Došao je kod nas u Čukarički sa viškom kilograma, demotivisan i sa izrazom lica mladića kome je karijera bila u zastrašujućem padu. Svi smo znali da se radi o vanserijskom talentu i da moramo ozbiljno da mu se posvetimo ukoliko želimo da ga vratimo na pravi kolosek. Toga su bili svesni i ljudi koji su brinuli o njegovoj karijeri, ali je još važnije što je i Nemanja shvatio da sam sebi najviše može da pomogne. Zato je za svega godinu dana uspeo da se dovede u red, da postane najbolji igrač Crvene zvezde, da izbori status standardnog reprezentativca i da napravi veliki transfer u Francusku. Radujem se svakom njegovom golu i znao sam da je pitanje trenutka kada će proraditi u dresu Marseja. Retko se viđa fudbaler takvih tehničkih predispozicija i takve brzine i eksplozivnosti kao što je Nemanja Radonjić".    

TOP 11 – Ivica JOVANOVIĆ (trener)

"Moram da pomenem i Ratka Dostanića, stručnjaka sa kojim sam kratko sarađivao u Smederevu, ali sasvim dovoljno da se uverim u njegove trenerske sposobnosti. Za mene je veliko iznenađenje što nije napravio zapaženiju karijeru. Ipak, sa Ivicom sam zabeležio najveće uspehe i osvojio najviše trofeja. Bilo bi nelogično da nekom drugom poverim brigu o mom idealnom timu".

Mojih TOP 11 – Nenad MIROSAVLJEVIĆ: Kralj – Kosovski, D. Bajić, De La Kuesta, Hadži – Mudrinić, Vukić, Matić (Vulić) – Ćisko, Pantelić, Radonjić. Trener: Ivica Jovanović.

"Bio bi to još jači tim sa Vladom Ivićem i Gošom Bogdanovićem. Nažalost, fudbal se igra sa 11 igrača", konstatuje na kraju Nenad Mirosavljević.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC