• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Putovanja, promjena klime, teži protivnik – Partizan je još bolji!

Autor mondo.rs

Vrlo dobro izdanje crno-bijelih u prvoj kontrolnoj utakmici na turniru u Dohi. Lokomotiva povela preko Edera, izjednačio Tošić. Partizan bolji poslije penala, Nemanja Stevanović odbranio dva šuta sa "kreča".

 Doha pripreme - Partizan - Lokomotiva Moskva 2-2 Izvor: FK Partizan/ Miroslav Todorović

Najavio je trener Partizana Savo Milošević pred put u Dohu da će mu rezultati na turniru u Kataru biti u drugom planu i da će ga mnogo više od toga zanimati konkretne stvari u igri "parnog valjka".

Strateg crno-bijelih, poslije 90 vrlo kvalitetnih minuta protiv moskovske Lokomotive, može da bude i te kako zadovoljan!

Partizan – Lokomotiva Moskva 1:1, penalima 4:2!

Lokomotiva je peta u Premijer ligi Rusije sa 34 boda. Zenit je lider sa 45. Krasnodar na drugom mjestu ima 35, a treći i četvrti Rostov i CSKA po 34 boda, isto kao Lokomotova.

 Najzaslužniji za trijumf crno-bijelih bio je Nemanja Stevanović. Golman Partizana je u penal seriji vrlo lijepo odbranio udarce Tugareva i Ribusa, što je poslije preciznih šuteva Markovića, Zdjelara, Matića i Filipa Stevanovića bilo doboljno za dva boda i trenutno prvo mjesto na tabeli.

Partizan je u većem dijelu meča bio bolji i opasniji od rivala, tako da je pobjedu zaslužio i u regularnom dijelu meča. Da je bilo malo više koncentracije u završnici, mogli su Beograđani da postignu koji gol više.

PARTIZAN: Stojković – Miletić, Ostojić, S. Pavlović, Urošević – Zdjelar, Natho – Tošić, Suma, Asano – Sadik.

Milošević je izveo najjači sastav, a počeo je da mijenja već na poluvremenu, kada su priliku dobili Lazar Marković, Nemanja Stevanović i Nikola Vujačić. Do kraja utakmice ušli su još Filip Stevanović, Bojan Matić, Aleksandar Šćekić, Lazar Pavlović…

Igra Partizana do kaznenog prostora protivnika djelovala je jednostavno i tečno. Lako su crno-bijeli stizali do šesnaesterca Lokomotive, međutim nedostajala je efikasna završnica, pogotovo kada je Umar Sadik izašao sam ispred golmana, ali i u nekoliko situacija poslije.

Moskovljani, kojima se prvenstvo nastavlja nedelju dana kasnije, bili su manje opasni, ali su, ipak, prvi poveli. Eder je u 31. minutu pobegao odbrani Partizana i uklizavanjem savladao Stojkovića poslije upotrebljive lopte Rifata Zemaletdinova.

Vođstvo Rusa nije potrajalo, jer je već u 34. minutu Tošić vrlo lepim udarcem sa 17-18 metara pogodio dalji ugao i izjednačio.

Partizan će u utorak odmjeriti snage sa Rostovom od 16 časova (SK 1), a posljednji meč igra se u subotu 8. februara protiv Spartaka (12 časova – SK1).

Tok meča iz minuta u minut pročitajte na portalu naših kolega mondo.rs

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC