• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Četiri gola za 25 minuta u derbiju 25. kola

Autor mondo.rs

Otvaranje 25. kola Premijer lige donelo je sudar trećeg i četvrtog tima na tabeli, dve ekipe koje se nadaju plasmanu u Ligu šampiona.

 Premijer-liga-25.-kolo-derbi-Lester-Celsi-2-2-podela-bodova-u-borbi-za-Ligu-sampiona Izvor: Getty Images/Laurence Griffiths, LAURENCE GRIFFITHS/GETTY IMAGES EUROPE

Derbi, pravi, za izlazak u Ligu šampiona naredne sezone. Lester, trećeplasirani tim prvenstva, i Čelsi, njihov najbliži pratilac, priredili su goleadu u drugom delu susreta.

Čak četiri viđena pogotka, po dva u svakoj od mreža na ''King Pauer'' stadionu doneli su remi koji sasvim sigurno više odgovara Brendanu Rodžersu i ''Lisicama''.

Možda će vas zanimati

LESTER - ČELSI 2:2 (0:0)

/Barns 54, Čilvel 64 - Ridiger 46, 71/

Dominirali su defanzivci na meču na kom je postignuto četiri gola. Jasno vam je, ne u onoj njihovoj standardnoj ulozi, ovde su se istakli u postizanju golova.

Prvi je mrežu zatresao Ridiger, kada ga je Maunt našao centrašutom iz kornera. Igrao se prvi minut nastavka, nakon 45 minuta u kojima nije bilo pogodaka. Sanjaće defanzivci Lestera skokove nemačkog reprezentativca.

Uspeo je Lester, sjajna četa Brendana Rodžersa, da preokrene u veoma kratkom roku. Samo dvadesetak minuta kasnije, rezultatska prednost je bila na njihovoj strani. Prvo je pogodio Barns, nakon sjajnog solo prodora, a zatim i Čilvel, u situaciji kad aje Kabaljero mogao bolje da reaguje.

Oba gola Lisica pala su preko leve strane, koja je danas bila ''ahilova peta'' Čelsija. Tamo je girao mladi Džejms, ali nije uspevao da zaustavi ubitačne napade trećeplasiranog tima u prvenstvu.

Da i Lester ima mane, pokazala je kombinacija Maunt - Ridiger. Dvojac koji je stvorio prednost za Čelsi osvojio je i bod za taj tim na ovom teškom gostovanju. Ponovo je Maunt sjajno centrirao i ponovo je antonio ridiger bio najviši u skoku pred protivničkim golom.

Nakon podele bodova u derbiju 25. kola razlika na tabeli je ostala identična. ''Plavci'' će nastaviti da vijaju Lester, ali je pitanje da li će im to poći za rukom, pošto Vardi i družina imaju čak osam poena prednsoti.

Lester: Šmajhel, Pereira, Evans, Sojundžu, Čilvel, Čuduri, Tilemans (od 80. Prat), Medison, Perez, Barns, Vardi (od 80. Keleči)
Čelsi: Kabaljero, Džejms, Kristensen, Ridiger, Aspilikueta, Kante, Žoržinjo (od 74. Kovačić), Hadson-Odoi, Maunt, Pedro (od 74. Vilijan), Abraham (od 83. Barkli)

Parovi 25. kola:

subota
Lester - Čelsi 2:2 (0:0)

Bornmut - Aston Vila 16:00
Kristal Palas - Šefild junajted 16:00
Liverpul - Sautempton 16:00
Njukasl - Norič 16:00
Votford - Everton 16:00
Vest Hem - Brajton 16:00
Mančester junajted - Vulverhempton 18:30

nedelja
Barnli - Arsenal 15:00
Totenhem - Mančester siti 17:30

TABELA: Liverpul 70, Mančester siti 51, Lester (+1) 49, Čelsi (+1) 41, Mančester junajted 34, Totenhem 34, vulverhempton 34, Šefild junajted 33, Sautempton 31, Arsenal 30, Kristal Palas 30, Everton 30, Barnli 30, Njukasl 30, Brajton 25, Aston Vila 25, Vest Hem 23, Bornmut 23, Votford 23, Norič 17

LISTA STRELACA: Vardi 17, Aguero 16, Rašford, Obamejang, Ings 14, Abraham 13, Salah 12, Himenez, Mane, Puki, Kejn, Sterling 11

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC