• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Englezi potpuno zatajili sa transferima: Najslabije od 2010!

Autor mondo.rs

Timovi iz Premijer lige odlučili da izbjegnu velike transfere u januarskom prelaznom roku i posebno posljednjeg dana.

 Prelazni rok Engleska 25 miliona funti najmanje potrošeno od 2010. Izvor: Guliver/Getty images/Stephen Pond, Stephen Pond/Getty Images Europe

Posljednji dan prelaznog roka bio je pun očekivanja, posebno za navijače engleskih klubova koji u posljednjim minutima znaju da iznenade. Ove sezone su veliki transferi izostali, a period za transfere bio je veoma ''mršav''.

Najveći transfer 31. januara bio je dolazak Džeroda Bovena u redove Vest Hema. Krilo Hala se preselilo u London za 18 miliona funti i praktično je on jedina značajna kupovina juče.

Možda će vas zanimati

Kao da su engleski timovi bili nezainteresovani za prelazni rok. Možda je u pitanju Bregzit, pošto je Velika Britanija istupi iz Evropske unije u isto vrijeme kada se prelazni rok završavao za klubove na ostrvu.

Da li će stranci postati stvarno stranci, kako će se regulisati broj igrača iz drugih zemalja i ostala pitanja su mučila klupske operativce, pa se oni nisu previše bavili dovođenjem novih igrača. Da nešto ne pokvare, za svaki slučaj.

Tokom posljednjeg dana se dogodilo samo 11 transfera u klubove Premijer lige, od čega je samo Vest Hemova kupovina Bovena bila preko 10 miliona funti. Zanimljivo, skoro polovina transfera su pozajmice (5/11).

U danu u kom se zatvarala pijaca u Engleskoj, kupljeni su Džarod Boven za 18 miliona funti, Tarik Lampti za 4.5 miliona, Sem MekKalum za 3 miliona futni i Luk Mateson za jedan milion. Transfere su napravili Nejtan Bišop, kog je Mančester juanjted kupio, ali se ne očekuje da odmah bude i prvom timu i ''naš'' Rišairo Živković.

Premijerligaši su uspjeli da obezbijede i pet pozajmica posljednjeg dana prelaznog roka. Arsenal je doveo Sedrika Soareša, dosadašnjeg desnog beka Sautemptona, Lester Rajana Beneta, dosadašnjeg defanzivca Vuvlerhemtpona, a Junajted je špica pronašao u Kini.

Odion Igalo treba da pojača napad Solskejorovog tima, dok su posljednjeg dana prelaznog roka u Šefildu odbranu pojačali pozajmicom Panajotisa Retsosa, a u Aston Vili napad Borhom Bastonom, koji je stigao kao slobodan igrač.

I to je to. Samo 25 miliona funti je potrošeno, a ovako skroman prelazni rok se Englezima dugo nije desio. Posljednji put kada su potrošili manje nego sada bila je 2010. godina, a ceh je bio samo deset miliona funti.

Na suprotnoj skali je zimski prelazni rok iz 2018. godine, kada su timovi Premijer lige posljednjeg dana na tržištu potrošili čak 180 miliona funti. Sedam puta više nego juče!

Mančester siti, ekipa koja ima namjeru da se bori za titulu, Čelsi, kom je skinuta zabrana transfera i Bornmut koji pred sobom ima borbu za opstanak tokom januara nisu doveli nijednog igrača. Očigledno u klubovima smatraju da nije bilo potrebe za paničnom kupovinom.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC