• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dođu sa Ostrva i muče Eibar: Za 40 sekundi zamijenio Fejsu i savladao Marka

Autor mondo.rs

Sve četiri lopte u mrežu srpskog reprezentativca Marka Dmitrovića poslali su fudbaleri koji su ljetos stigli u Španiju iz engleskih klubova.

 Dođu sa Ostrva i muče Eibar: Za 40 sekundi zamijenio Fejsu i savladao Marka Izvor: JUAN MANUEL SERRANO ARCE/GETTY IMAGES EUROPE, Guliver

Oba "mala" baskijska derbija ove sezone u Primeri pripala su plavo-bijelima iz Vitorije.

Poslije novembarskih 0:2 na "Ipurui", Alaves je savladao Eibar i pred 17.000 navijača na "Mendizoroci" - 2:1 (0:0).

Sve četiri lopte u mrežu srpskog reprezentativca Marka Dmitrovića poslali su fudbaleri koji su ljetos stigli u Španiju iz engleskih klubova - Hoselu je jesenas bio dvostruki strijelac pred 6.100 navijača na najmanjem stadionu u ligi, a ovog petka uveče asistent i "lažni" asistent za pogotke Lukasa Pereza i Olivera Burka.

Alaves: Pačeko - Navaro, Langvardija, Magaljan, Duarte - Vidal, Fejsa (od 46. Perez), Garsija, Burke (od 71. Mendez) - Kamarasa - Hoselu (od 83. Agiregabirija).

Eibar: Dmitrović - Arbilja, Burgos, Bigas (od 71. De Blasis), Kote - Diop - Leon (od 57. Čarls), Eksposito, Kristoforo (od 83. Inui), Oreljana - Enrih.

Nekadašnji napadač Njukasla poslije samo 40 sekundi igre u nastavku meča iskoristio je grešku rivala i munjevitim sprintom po lijevoj strani stigao nadomak kaznenog prostora, odakle je poslao perfektnu loptu u sredinu prema Perezu, a novajlija iz Vest Hema šmekerski "zarolao" loptu lijevom pored nemoćnog Dmitrovića.

Perez je do osmog pogotka u prvenstvu stigao iz prve akcije nakon što je u pauzi između dva poluvremena zamijenio povremenog reprezentativca Srbije, Ljubomira Fejsu. Nezadovoljan igrom ekipe u prvih 45 minuta, Asijer Garitano napravio je ofanzivnu korekciju na pauzi i malo je reći da mu se isplatila.

Alaves je "probio" desnog beka gostiju Anaica Arbilju i u 67. minutu, kada je sa lijeve strane centrirao bivši igrač Barselone, Aleks Vidal, razigrani Hoselu na prvoj stativi odlučio da "preskoči" loptu i praktično ostavio Burka "jedan na jedan" sa Dmitrovićem koji je još jednom rutinski savladan.

Škotski reprezentativac na pozajmici iz Vest Bromvič Albiona odlučio se za lob udarac lijevom nogom i postigao prvenac u španskom prvenstvu.

Tek na 2:0 za domaćine, Hoze Mendilibar odlučio se za konkretne izmjene i do kraja uspio samo da ublaži poraz preko čileanskog reprezentativca Fabijana Oreljane. Njemu je asistirao rezervista Takaši Inui, ali to nije bilo dovoljno da se izbjegne šesti poraz na gostovanjima ove sezone.

Eibar i dalje ima samo jednu pobjedu u gostima.

Rezultati 23. kola:

petak

Alaves - Eibar 2:1 (0:0)
/Perez 46, Burk 66 - Oreljana 83/

subota

Levante - Leganes 13.00
Hetafe - Valensija 16.00
Valjadolid - Viljareal 18.30
Atletiko Madrid - Granada 21.00

nedjelja

Espanjol - Majorka 12.00
Real Sosijedad - Atletik Bilbao 14.00
Osasuna - Real Madrid 16.00
Selta Vigo - Sevilja 18.30
Betis - Barselona 21.00

Tabela: Real 49, Barselona 46, Hetafe 39, Sevilja 39, Valensija 37, Atletiko 36, Viljareal 34, Sosijedad 34, Bilbao 31, Granada 30, Osasuna 28, Betis 28, Alaves (+1) 27, Levante 26, Valjadolid 25, Eibar (+1) 24, Majorka 18, Leganes 18, Selta 17, Espanjol 15.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC