• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Splićanin iz Vojvodine za MONDO: Svako se bori za svoj kruh!

Autor Milutin Vujičić

"Svi znamo ko je Nenad Lalatović i kakvo iskustvo ima!", kazao je hrvatski fudbaler Slavko Bralić koji je "zaoštio" konkurenciju u zadnjoj liniji Vojvodine,

 Slavko Bralić pojačanje FK Vojvodina iz Hrvatske Izvor: MONDO/MILUTIN VUJIČIĆ

Posljednje od čak deset pojačanja za Vojvodinu u zimskom prelaznom roku je Slavko Bralić (27) koji je stigao iz grčke Larise, postavši tako prvi hrvatski fudbaler u Superligi u 19/20.

Nije prvi u istoriji takmičenja, niti je Bralić prvi Hrvat koji je zaigrao za "staru damu", ali kada god se ovakvi transferi dese - skrenu pažnju zbog istorije koje imaju dvije zemlje. Jasno je da Srbi u hrvatskom fudbalu, kao i Hrvati u srpskom fudbalu imaju manje prava na grešku, a svaki njihov potez će biti pod posebnom lupom javnosti…

Možda će vas zanimati

 Takav pritisak malo ko može da podnese, ali iz prvog razgovora sa Bralićem djeluje da ga takve stvari uopšte ne opterećuju - prosto jer je u Novi Sad došao da igra fudbal.

"Utisici su stvarno super. Prihvaćen sam odmah na divan način. Klub je stvarno odlično uređen, iznenađen sam i zaista nemam ništa loše da kažem. Presrećan sam što sam došao ovdje i nadam se da ću opravdati očekivanja, odnosno ostvariti rezultate kakve svi očekuju", kazao je Bralić za MONDO tokom jučerašnjeg koktela Vojvodine u hotelu "Šeraton".

Tamo je saznao i da kapiten Ranko Veselinović, koji igra na mjestu štopera, odlazi u Vankuver, a da će upravo njegov zadatak biti da popravi konkurenciju u zadnjoj liniji.

"Da, sada sam saznao za Ranka, nisam toliko dobro upoznao tim da poznajem sve igrače, ali ovdje sam da napravim korak dalje u karijeri. Došao sam u Vojvodinu da se borim za mjesto u startnoj postavi. Zdrava konkurencija je uvijek dobra za svaki klub", poručio je 27-godišnji Splićanin.

DOŠLI: Lazar Stojsavljević (Njuport), Miljan Vukadinović (Napredak), Momčilo Mrkaić (Javor), Nikola Mirić (Partizan), Bogdan Mladenović (Žil Visente), Stefan Đorđević (Radnički), Nikola Andrić (Mladost), Konstanti Nika (Voluntari), Petar Pavlićević (Benfika) i Slavko Bralić (Larisa). OTIŠLI: Ranko Veselinović (Vankuver), Bojan Matić (Partizan), Vinsent Eze (Čukarički), Milan Lazarević (Rad), Nemanja Vučić (Voždovac, Nemanja Nikolić (raskid pozajmice), Željko Filipović (raskid ugovora), Nikola Petković (raskid ugovora).

Karijeru je počeo u Solinu, potom je dvije godine nosio dres Osijeka, da bi možda najbolje partije pružao u Širokom Brijegu, gdje je nastupao zajedno sa bivšim igračem "stare dame" Damirom Zlomislićem.

Put ga je potom odveo u Azerbejdžan, preciznije Nefči, da bi tokom 2019. godine nastupao za Larisu, sve do nedavnog raskida ugovora.

Od kolega iz Hrvatske saznali smo da se radi o veoma čvrstom, čak i brzom fudbaleru, kome je pozicija štopera prirodna, ali da može odigra i na mjestu zadnjeg veznog.

"Ne bih da pričam o samom sebi, to će se sve pokazati na terenu, to je jedino mjerilo!".

U skorijoj istoriji Vojvodine - vidjeli smo trojicu fudbalera iz Hrvatske. Posljednji prije Slavka Bralića bio je zadnji vezni Hrvoje Rizvanović, koji nije zabilježio ni nastup, četiri utakmice odigrao je desni bek Mario Barić, dok je bez ikakve najbolji utisak ostavio golman Matej Delač. Ne samo da je dobro branio, nego je navijačima "lala" prirastao za srce zbog učešća u humanitarnoj akciji.

Matej Delač na golu Vojvodine tokom jeseni 2013. godine.
Izvor: MN PRESS


Naš sagovornik se "na prvu" iznenadio tom informacijom…

"Nisam znao da nisam prvi. Matej Delač? Kako ne… Znam za njega, prodao se u Čelsi, napravio je lijepu karijeru, sad si me podsjetio da je igrao u Vojvodini. Nismo prijatelji, ali drago mi je da čujem".

"Svako se bori da zaradi za svoj kruh (hljeb), da igra gdje mu je najbolje i gdje se osjeća dobro. Tako da ne vidim nikakve prepreke i predrasude u transferima u regionu. Znam i da je Novi Sad grad tolerancije, čuo sam samo lijepe stvari o ovom gradu!", kazao je Bralić koji je otkrio i za koga navija…

"Ja sam iz Splita i Hajduk je naravno moj klub. To je kao i kada si iz Novog Sada - prosto moraš da navijaš za Vojvodinu", objasnio je naš sagovornik i kazao da je čuo da klub ima dobre navijače.

I - čuo je još nešto.

"Svi znamo ko je Nenad Lalatović i kakvo iskustvo ima. Nadam se da ću uspjeti da uradim ono što tražim od njega, da budem još bolji, kako bi svi bili zadovoljni", zaključio je Bralić.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC