• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Loši igrači ne mogu da prave dobre rezultate!

Autor mondo.rs

"Da ne spominjem da su prethodnih sezona bili tu i Uroš Račič, Luka Adžić, Dejan Joveljić, braća Ivan i Luka Ilić…"

 FK-Crvena-zvezda-mladi-igraci-Zeljko-Gavric-Veljko-Nikolic-Marko-Konatar Izvor: MN PRESS

Mitar Mrkela sa zadovoljstvom je čestitao veliki uspjeh.

Sportski direktor FK Crvena zvezda, putem zvaničnog sajta, poručio je javnosti da se osjeća ponosnim zbog plasmana omladinaca u osminu finala Lige šampiona.

Možda će vas zanimati

Dodao je da taj rezultat samo potvrđuje ono što su u Ljutice Bogdana bili i ostali sinonimi - rezultati i mladi igrači.

"Čestitam momcima, direktoru Draganu Mladenoviću, Nikoli Jeliću, treneru Slavoljubu Đorđeviću na zaista velikom uspjehu. Čestitao sam im i zimus kad su obezbijedili plasman u plej-of, a sada su napravili korak više plasmanom među 16 najboljih ekipa i samo potvrdili da Crvena zvezda kao klub podiže standarde u svim segmentima i na svim nivoima", rekao je Mrkela. 

Izvor: MN PRESS


On je naglasio da je "Omladinska škola napravila veliki iskorak posljednjih godina", a klub uspio u oba cilja – da stvara igrače za prvi tim, ali i da postiže izuzetne sportske rezultate.

"Uvijek su postojale polemike šta je važnije: da se stvaraju igrači za prvi tim ili da se juri rezultat? U Crvenoj zvezdi formiranje igrača i rezultati idu ruku pod ruku. Jer jedno bez drugog ne može", rekao je nekadašnji prvotimac crveno-bijelih iz druge polovine 80-ih.

"Ne mogu loši igrači da prave dobre rezultate. To je jedina istina", dodao je.

Svjestan da je klub često bio kritikovan zbog prerane prodaje talentovanih igrača, velikog broja stranaca i nedovoljno "Zvezdine djece" u prvoj postavi kod trenera Vladana Milojevića, Mrkela je jesenas najavio zaokret u kadrovskoj politici, koji bi na terenu u djelo trebalo da sprovede novi trener, Dejan Stanković.


Dva dana pred start proljećnog dijela šampionata, on je je notirao imena priključena prvoj postavi tokom zimskih priprema, ali i podsjetio da je mladih bilo i kod Milojevića.

"Naša škola je uspješna i u rezultatskom smislu, lideri su u ligama, omladinci igraju završnicu Lige šampiona, ali i po pitanju mladih igrača koji su iz škole priključeni prvom timu. U ovom trenutku iz škole u prvom timu imamo Veljka Nikolića, Željka Gavrića i Marka Konatara. Da ne spominjem da su prethodnih sezona bili tu i Uroš Račič, Luka Adžić, Dejan Joveljić, braća Ivan i Luka Ilić…", rekao je Mrkela.

"U svakom slučaju, svi ovi rezultati Omladinske škole i prvog tima podižu rejting i imdž kluba u Evropi i vraćaju nas tamo gdje nam je mesto po tradiciji", zaključio je sportski direktor Crvene zvezde.

Ko će se od mladih nametnuti kod Stankovića, pokazaće utakmice koje slijede, a one koje su odigrane na Kipru i Turskoj upućuju na to da skupa grupa internacionalaca neće biti u kombinaciji za mečeve Superlige i Kupa.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC