• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mogao je sa 31 da vodi Real Madrid, ali je rekao ne: U tom klubu ne rasteš!

Autor mondo.rs

Julijan Nagelsman uradio je ono što bi retko ko na njegovom mestu - odbio je Real Madrid.

 Julijan Nagelsman Mogao je sa 31 da vodi Real Madrid, ali je rekao ne: U tom klubu ne rasteš! Izvor: Guliver/Maja Hitij/Bongarts/Getty Images

On je dve godine mlađi od Luke Modrića, godinu dana od Serhija Ramosa, vršnjak je Karima Benzeme, a mogao je svoj trojici da bude "šef" pošto ga je Real Madrid želeo za trenera!

Julijan Nagelsman (32) odbio je u leto 2018. godine da preuzme "kraljevski klub", a malo puta u istoriji rukovodstvo najuspešnijeg tima svih vremena čulo je "NE" kada bi pozvali trenera. Mladi nemački trener iz "laptop generacije" ipak je izuzetak...

Možda će vas zanimati

U svojoj glavi projektovao je kakav trenerski put želi, pa je tako posle Hofenhajma u kom je napravio čudo i dvaput ih doveo do Lige šampiona - odlučio da ne "skače" u ogroman klub, izabrao je Lajpcig.

I sa njima maestralno igra ove sezone, bore se za titulu u Nemačkoj, plasirali su se u osminu finala Lige šampiona, ali da li to na kraju krajeva može da zameni osećaj vođenja Real Madrida, kluba koji je po svim mogućim parametrima - želja svakog trenera?

"Normalno je da dobro razmisliš kada te pozove Real Madrid", kazao je Nagelsman za "Independent".

"Bio sam iznenađen u prvi mah, vagao sam ponudu i nisam se osećao potpuno spreman da odem tamo. Moram još da napredujem. Ako odeš u Real Madrid nema prostora da rasteš kao trener - ne dobijaš šansu da budeš bolji, odmah moraš da budeš najbolji", izuzetno zrelo odgovorio je Julijan Nagelsman koji je rano završio igračku karijeru zbog povrede, a već sa 29 godina proglašen je za trenera sezone u Nemačkoj.

Izvor: Photo by Alexander Scheuber/Bongarts/Getty Images, Guliver


Nagelsman je prvo radio u mlađim kategorijama Hofenhajma, još kad je imao samo 25 godina, a polako je došao do prvog tima u jesen 2016. godine i odmah predstavio svetu da ima sjajne ideje...

Njegova ekipa je igrala moderan fudbal i to je privuklo Real Madrid.

"Trenutno nisam najbolji, ali hoću da budem u budućnosti. Kad odeš u Barselonu ili Real Madrid - tebi niko ne da prostor da napreduješ. Samo žele odmah trofeje, pobede... Ako ne pobeđuješ, ne možeš da kažem da se još razvijaš, da si mlad", objasnio je Nagelsman svoj potez.

Možda bi na njegovom primeru mogli da nauče mnogi, a on dodaje da je u karijeri najvažnije praviti "prave korake", a ne "velike".

"Real Madrid je najveća stepenica na koju možeš da se popneš. Šta kada odem tamo sa 31 godino, šta posle toga?", objasnio je Nagelsman koji je dodao da mu je izuzetno važno i da nauči jezik, a otvoren je i za odlazak u Premijer ligu.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC